Bitlis’te yağış ve kar erimesinin etkisiyle aynı bölgede 2 ay aradan sonra yeniden heyelan meydana gelirken, kapanan karayolu ekiplerin müdahalesiyle yeniden ulaşıma açıldı.

2 ay sonra aynı manzara: Heyelan tekrar etti - Resim : 1

Kentte son günlerde etkili olan yağışların ardından, yüksek kesimlerdeki karların da erimesi nedeniyle, Bitlis-Diyarbakır kara yolundaki Veysel Karani Caddesi mevkisinde öğle saatlerinde toprak kayması yaşandı.

Yamaçtan kopan toprak ve çamur kütlesi yola sürüklenirken, ulaşım bir süre kontrollü olarak durduruldu.

2 ay sonra aynı manzara: Heyelan tekrar etti - Resim : 2

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Karayolları ve belediye ekipleri, iş makineleriyle yola savrulan toprak ve çamur birikintilerini temizledi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yol yeniden araç trafiğine açıldı.

2 ay sonra aynı manzara: Heyelan tekrar etti - Resim : 3

Aynı bölgede şubat ayında da heyelan meydana geldiği, o olayda çevredeki bazı iş yerlerinin zarar gördüğü ve risk nedeniyle boşaltıldığı belirtildi. Bölgede olası yeni toprak kaymasına karşı inceleme başlatıldı.