A Milli Futbol Takımı'nın, 2026 Dünya Kupası'na katılması halinde muhtemel rakipleri belli oldu.
2026 FIFA Dünya Kupası; ABD, Kanada ve Meksika’nın ev sahipliğinde 11 Haziran-19 Temmuz 2026 tarihlerinde düzenlenecek.
Dünya futbolunun 1 numaralı organizasyonunda grup kuralarının çekimi bugün yapıldı. Play-off turunda mücadele edecek Türkiye'nin muhtemel rakipleri de Washington’da saat 20.00’de başlayan kura çekiminde belli oldu.
A GRUBU
Meksika
Güney Afrika
Güney Kore
Avrupa Play-Off D (Danimarka-Kuzey Makedonya / Çekya-İrlanda Cumhuriyeti)
B GRUBU
Kanada
Avrupa Play-Off A (İtalya-Kuzey İrlanda / Galler-Bosna Hersek)
Katar
İsviçre
C GRUBU
Brezilya
Fas
Haiti
İskoçya
D GRUBU
Amerika Birleşik Devletleri
Paraguay
Avustralya
Avrupa Play-Off C (Türkiye-Romanya / Slovakya-Kosova)
E GRUBU
Almanya
Curaçao
Fildişi Sahili
Ekvador
F GRUBU
Hollanda
Japonya
Avrupa Play-Off B (Ukrayna-İsveç / Polonya-Arnavutluk)
Tunus
G GRUBU
Belçika
Mısır
İran
Yeni Zelanda
H GRUBU
İspanya
Yeşil Burun Adaları
Suudi Arabistan
Uruguay
I GRUBU
Fransa
Senegal
FIFA Kıtalararası Play-Off 2 (Bolivya-Surinam / Irak)
Norveç
J GRUBU
Arjantin
Cezayir
Avusturya
Ürdün
K GRUBU
Portekiz
FIFA Kıtalararası Play-Off 1 (Yeni Kaledonya-Jamaika / Demokratik Kongo)
Özbekistan
Kolombiya
L GRUBU
İngiltere
Hırvatistan
Gana
Panama
AÇILIŞ MAÇI MEKSİKA – GÜNEY AFRİKA
Kupada 11 Haziran-19 Temmuz 2026 tarihlerinde oynanacak maçların statları ve başlama saatleri yarın duyurulacak. 2026 FIFA Dünya Kupası açılış maçı, Meksika ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasında oynanacak.

48 TAKIMIN 42'Sİ BELLİ, SON 6 ÜLKE BEKLENİYOR
ABD Başkanı Donald Trump’ın da katıldığı törende kura çekiminin ardından maçların statları ve başlama saatleri de duyurulacak. Şimdiden yaklaşık 2 milyon biletin satıldığı turnuvaya katılacak 48 takımın 42’si belli. Son 6 ülkenin 4’ü Avrupa Elemeleri play-off turundan, 2’si ise kıtalararası play-off etabından gelecek.

TÜRKİYE'YE 2 GALİBİYET GEREKİYOR
Play-off’ta mücadele edecek A Milli Futbol Takımımız, yarı finalde evinde Romanya ile 26 Mart’ta karşılaşacak.
Ay-Yıldızlılar maçı kazanması halinde Dünya Kupası’na katılabilmek için finalde Slovakya-Kosova eşleşmesinin galibiyle 31 Mart’ta deplasmanda mücadele edecek. Türkiye play-off turunu geçmesi halinde Dünya Kupası'nda 4. torbada yer alacak.
Donald Trump'a tartışmalı ödül: Ne kimse oy verdi, ne de başka aday çıktı!Futbol