Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bosch'un Anneler Günü reklam filmine inceleme başlatmıştı.

Katıldığı TV yayınında söz konusu reklama ilişkin konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, meseleyi hayvan sevgisi üzerinden tartışmayı doğru bulmadığını belirterek "Ben de evimde bir can besliyorum pek çok Türk insanının evinde bulunur. Bizim de kedimiz 'Bulut' var. Ama aynı zamanda olayı çarpıtarak, ideolojik boyuta çekmek isteyen bir kitle olduğunu çok net bir şekilde görüyorum" dedi.

Göktaş, bu durumu tehlikeli bulduğunun altını çizerek, "Çünkü mesele ne evcil hayvanı besleyen ailelerdir ne de bir hayvan sevgisidir. Mesele aile kavramıdır, annelik kavramıdır. Ve Anneler Günü'ne gidiyoruz, Aile ve Nüfus 10 Yılı Vizyon Belgemizin ilan edildiğinden bir gün sonra aslında annelik, babalık kavramının içinin tamamen boşaltıldığını ve farklı şekilde maalesef normalleştirilmeye çalışıldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"HAYVAN DÜŞMANLIĞINA DÖNÜŞTÜRMENİN FAYDASI YOK"

Tartışılması gereken konunun hayvan sevgisi değil, annelik tanımı olduğunu vurgulayan Göktaş, Anneler Günü kapsamında yayımlanan bir reklamın, kamuoyunda çocukla ilgili bir beklenti oluşturmasına rağmen farklı bir içerikle sunulduğunu ve bunun "propaganda niteliği" taşıdığını düşündüğünü aktardı.

Göktaş, Anadolu insanının hayvanlarla kurduğu bağın herkes tarafından bilindiğini dile getirerek, "Bunu burada bir hayvan düşmanlığına dönüştürmenin hiç kimseye faydası yok. Çünkü bizim amacımız bu değildi. Amacımız burada anneliğin indirgendiği durumdu. Dolayısıyla bu propagandalara fırsat vermeyeceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum." dedi.

Göktaş, aile konusunun gündeme geldiği her durumda "kadınların eve hapsedildiği" yönünde eleştiriler yapıldığını belirterek, söz konusu reklamın da ev işlerinin ve ev aletlerinin yalnızca kadınlarla özdeşleştirildiği bir yaklaşım içerdiğini ileri sürdü.