Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, Avrupa maçlarına eylül ayında start veriyor. Dört takım da ligin ilk dört haftasında puan kaybetti. Sakatlık ve ceza tablosu, sıkışık takvim öncesinde teknik heyetlerin elini daralttı.

LİGDE DÖRT BÜYÜKLERİN TAMAMI PUAN KAYBETTİ

Galatasaray sezonu Çorum FK ile berabere açtı. Beşiktaş ikinci haftada Alanyaspor'a yenildi.

Fenerbahçe ilk hafta Gençlerbirliği'ne, ardından Beşiktaş'a kaybetti. Sarı lacivertliler dört haftada 6 puan geride bıraktı.

Trabzonspor ise Kasımpaşa ile berabere kaldıktan sonra Amedspor'a yenildi. Bordo mavililer, bu sonuçların ardından Fatih Tekke ile yollarını ayırdı ve takımın başına Hüseyin Cimşir'i getirdi.

AVRUPA YOLCULUĞU ÜÇ TAKIM İÇİN ÖN ELEMELERDEN BAŞLADI

Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray dışındaki üç ekip, Avrupa'ya ön eleme turlarıyla giriş yaptı. Beşiktaş ve Trabzonspor, Avrupa Ligi lig aşaması için mücadele etti.

Trabzonspor bu turlardan elenerek Konferans Ligi'ne yöneldi. Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi'nde yoluna ön elemelerden devam etti.

Ekim ayının başındaki milli takım arası dışında takvimde nefes alacak boşluk görünmüyor. Kulüpler eylül ve ekim boyunca lig ile Avrupa maçlarını iç içe oynayacak.

FENERBAHÇE'DE GUENDOUZI İKİ MAÇ FORMA GİYEMEYECEK

Lyon deplasmanındaki olaylar nedeniyle Matteo Guendouzi'ye 4, Mason Greenwood'a 1 maç ceza verildi. Greenwood'un cezası ertelendi.

Guendouzi'nin cezasının 2 maçlık bölümü de ertelendi. Fransız orta saha, Roma ve Aston Villa maçlarında oynayamayacak.

Asıl lig şimdi başlıyor. Dört büyüklerin karşısına çıkacak - Resim : 1

Marco Asensio'nun sakatlığı sürüyor ve İspanyol futbolcunun dönüş tarihi belli değil. Ameliyat olan Jayden Oosterwolde ise aralık ayına kadar sahalardan uzak kalacak.

Fenerbahçe'nin eylül-ekim programı

  • 10 Eylül – Roma (Ev)
  • 14 Eylül – Gaziantep FK (Deplasman)
  • 20 Eylül – Eyüpspor (Ev)
  • 11 Ekim – Rizespor (Deplasman)
  • 14 Ekim – Aston Villa (Deplasman)
  • 18 Ekim – Alanyaspor (Ev)
  • 20 Ekim – Slavia Prag (Ev)
  • 25 Ekim – Galatasaray (Deplasman)

GALATASARAY'DA OSIMHEN VE LEMINA BİR AY YOK

Sezona en geç başlayan takım Galatasaray oldu. Sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi açılışı öncesinde üç önemli isimden yoksun kaldı.

Başakşehir maçında kasığından sakatlanan Victor Osimhen ile Mario Lemina'nın yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. Kas sakatlığı yaşayan Wilfried Singo da en erken bir ay sonra dönebilecek.

Asıl lig şimdi başlıyor. Dört büyüklerin karşısına çıkacak - Resim : 2

Bir süredir tedavi gören kaleci Günay Güvenç'in eylül sonuna doğru takımla çalışmaya başlaması öngörülüyor. Bu futbolcular Sporting maçında kadroda yer alamayacak. Teknik ekip, İstanbul'da oynanacak Barcelona maçı için hazırlık sürecini hızlandırdı.

Galatasaray'ın eylül-ekim programı

  • 9 Eylül – Sporting (Deplasman)
  • 12 Eylül – Kocaelispor (Ev)
  • 19 Eylül – Trabzonspor (Deplasman)
  • 11 Ekim – Kasımpaşa (Ev)
  • 13 Ekim – Barcelona (Ev)
  • 18 Ekim – Gençlerbirliği (Deplasman)
  • 21 Ekim – Lille (Deplasman)
  • 25 Ekim – Fenerbahçe (Ev)

BEŞIKTAŞ, MARSILYA MAÇINA EKSİKSİZ ÇIKMAYI HEDEFLİYOR

Avrupa Ligi'ne İstanbul'daki Marsilya maçıyla başlayacak Beşiktaş, kadro tablosu en temiz ekip konumunda. Siyah beyazlılarda şu an sakat ya da cezalı futbolcu bulunmuyor.

Teknik ekip, 17 Eylüldeki Marsilya karşılaşmasına tam kadro çıkmayı planlıyor.

Asıl lig şimdi başlıyor. Dört büyüklerin karşısına çıkacak - Resim : 3

Beşiktaş'ın eylül-ekim programı

  • 11 Eylül – Erzurumspor (Ev)
  • 17 Eylül – Marsilya (Ev)
  • 20 Eylül – Amedspor (Deplasman)
  • 11 Ekim – Kocaelispor (Ev)
  • 15 Ekim – Hoffenheim (Deplasman)
  • 18 Ekim – Trabzonspor (Deplasman)
  • 22 Ekim – Crystal Palace (Ev)
  • 25 Ekim – Başakşehir (Ev)

TRABZONSPOR'DA SAKAT LİSTESİ UZUYOR

Konferans Ligi'nde mücadele edecek Trabzonspor'un eksik sayısı dört takım arasında en yüksek seviyede. Bordo mavililer ilk Avrupa maçına 15 Ekimde KuPS deplasmanında çıkacak.

Asıl lig şimdi başlıyor. Dört büyüklerin karşısına çıkacak - Resim : 4

Savunmada Arseniy Batagov, orta sahada Okay Yokuşlu ve Folcarelli, hücumda Noah Saviolo tedavi görüyor. Son maçta Paul Onuachu da listeye eklendi; kulüp, Nijeryalı forvetin sakatlığının ciddi olmadığını açıkladı.

Sakat futbolcuların 19 Eylüldeki Galatasaray derbisine yetişip yetişmeyeceği henüz belli değil. Chibuike Nwaiwu ile Ruslan Malinovskyi ise kırmızı kart cezaları nedeniyle KuPS maçında forma giyemeyecek.

Trabzonspor'un eylül-ekim programı

  • 12 Eylül – Konyaspor (Ev)
  • 19 Eylül – Galatasaray (Deplasman)
  • 11 Ekim – Samsunspor (Ev)
  • 15 Ekim – KuPS (Ev)
  • 18 Ekim – Beşiktaş (Deplasman)
  • 22 Ekim – Hearts (Deplasman)
  • 25 Ekim – Rizespor (Ev)