Avrupa'nın Türkiye şaşkınlığı: 'Avustralya tuzağa düşürdü'
Türkiye, 24 yıl aradan sonra çıktığı ilk Dünya Kupası maçında Avustralya’ya 2-0 mağlup oldu. Ay-Yıldızlıların turnuvaya kötü başlangıcı, Avrupa basınında geniş yer buldu.
24 yıl sonra Dünya Kupası sahnesine dönen A Milli Takım, turnuvaya istediği gibi başlayamadı. D Grubu’ndaki ilk maçında Avustralya ile karşılaşan Türkiye, sahadan 2-0’lık yenilgiyle ayrıldı.
Vancouver’de oynanan mücadele, yalnızca Türkiye’de değil Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı. Ay-yıldızlıların mağlubiyeti için İtalya, Almanya, Fransa, İspanya ve İngiltere basınında dikkat çeken değerlendirmeler yapıldı.
MONTELLA İÇİN KÖTÜ BAŞLANGIÇ
İtalyan basını, karşılaşmanın ardından özellikle Vincenzo Montella ve Türkiye’nin hücumdaki etkisizliğine odaklandı.
Corriere Dello Sport, mücadeleyi “Montella'nın şok edici ilk maçı” olarak yorumladı. Haberde Zeki Çelik’in önemli bir gol fırsatını kaçırdığı, Kenan Yıldız’ın ise beklenen etkiyi gösteremediği vurgulandı.
La Gazzetta Dello Sport ise kısa ve net bir ifadeyle sonucu “Montella için kötü bir başlangıç” şeklinde değerlendirdi.
Tuttosport da Avustralya’nın genç oyuncularına dikkat çekerek, “Avustralyalı gençler, Türkiye'yi şaşkına çevirdi” yorumunu yaptı.
ARDA GÜLER TALİHSİZ, IRANKUNDA ÖNE ÇIKTI
İspanyol basınında karşılaşmanın merkezinde Arda Güler vardı. AS, genç yıldızın Dünya Kupası başlangıcını “talihsiz” olarak nitelendirdi.
Gazete, Avustralya’nın Türkiye karşısında büyük bir sürprize imza attığını yazarken, Nestory Irankunda’nın performansına ayrı bir parantez açtı. AS, Watford forması giyen 20 yaşındaki Irankunda’nın gücü ve hızıyla Türkiye savunması için ciddi bir sorun yarattığını belirtti.
Haberde, Irankunda’nın attığı golle Real Madridli Arda Güler’in Dünya Kupası’ndaki ilk maçını gölgede bıraktığı yorumu da öne çıktı.
AVRUPA BASININDAN 'SÜRPRİZ' VURGUSU
Alman gazetesi Bild, Avustralya’nın bu Dünya Kupası’nda bir sürprize daha imza attığını yazdı. Haberde, favori gösterilen Türkiye’nin 2-0 mağlup olduğu hatırlatılırken, ay-yıldızlıların 24 yıl sonra çıktığı ilk Dünya Kupası maçında acı bir yenilgi yaşadığı belirtildi.
Bild ayrıca, Montella yönetimindeki Türkiye’nin sekiz maçlık yenilmezlik serisinin Avustralya karşısında sona erdiğini aktardı.
Fransız basınından L’Equipe ise Türkiye’nin 2002’deki unutulmaz Dünya Kupası serüveninden bu yana çıktığı ilk maçta Avustralya’nın kurduğu tuzağa düştüğünü yazdı.
AVUSTRALYA TARİHİ GALİBİYETİ KONUŞUYOR
İngiliz basınında ise Avustralya’nın galibiyeti geniş yer buldu.
Daily Mail, Avustralya’nın Türkiye’yi 2-0 yenerek Dünya Kupası tarihindeki en büyük zaferlerinden birine imza attığını yazdı.
Haberde, favoriler arasında gösterilmeyen Avustralya’nın iki muhteşem golle futbol dünyasını şaşırttığı belirtildi.
The Sun da D Grubu’ndaki sonucu büyük bir sürpriz olarak gördü. Gazete, Avustralya’nın maçın favorisi olmadığını ancak Irankunda ve Metcalfe’nin gollerinin Avustralyalılara unutulmaz bir galibiyet getirdiğini aktardı.
TÜRKİYE ÜSTÜN OYNADI AMA KAZANAN AVUSTRALYA OLDU
Fransız sitesi Foot Mercato, karşılaşmada Türkiye’nin oyun olarak üstün göründüğünü ancak Avustralya’nın soğukkanlılığını koruyarak galibiyete ulaştığını yazdı.
Haberde, Avustralya’nın herkesi şaşırtan bu sonuçla D Grubu’nda ABD ile birlikte liderliğe yükseldiği ifade edildi.