Barcelona, yeni sezon planlamasında ilk büyük adımını Anthony Gordon ile atmaya hazırlanıyor.

Katalan kulübü, Newcastle United forması giyen İngiliz futbolcuyla kişisel sözleşme konusunda anlaşmaya vardı.

Sıra, iki kulüp arasındaki bonservis pazarlığına geldi. Masadaki rakam 70 ila 80 milyon euro arasında şekilleniyor.

DECO İNGİLTERE'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

Sportif direktör Deco'nun geçtiğimiz günlerde Ada'ya yaptığı çıkarmanın asıl gündemi de Gordon'du.

Başkan Joan Laporta, teknik direktör Hansi Flick ve Deco, İngiliz yıldızın projeye katacaklarına dair tam bir mutabakata vardı.

Deco, Barcelona'ya döndüğünde gazetecilere şu mesajı vermişti: "Bazı oyuncularla anlaşmamız gerekecek, bu yüzden çalışıyoruz."

Katalan ekibi, Julian Alvarez ve Joao Pedro'yu da listesinde tutarken Gordon hamlesiyle ofansif hattını köklü biçimde yenileme niyetinde.

DİĞER KULÜPLER SAF DIŞI KALDI

Premier Lig'in zirvedeki kulüpleri ve Bayern Münih de İngiliz kanat oyuncusunu cazip tekliflerle ikna etmeye çalıştı.

Ancak Gordon tercihini açıkça Barcelona'dan yana kullandı. Newcastle cephesinde ise satış kararı çoktan alındı.

Yıldız oyuncusunu transfer listesine koyan İngiliz kulübü, ayrılığa hazır. Bu durum, yaz dönemine damga vuracak hareketlerden birinin yolda olduğunu gösteriyor.

Barcelona bombayı patlatıyor: Anthony Gordon için anlaşma tamam! - Resim : 1

KULÜP TARİHİNİN İKİNCİ PAHALI TRANSFERİYDİ

Newcastle, Anthony Gordon'u Ocak 2022'de Everton'dan 45 milyon euro bonservisle kadrosuna katmıştı.

Bu rakam, kulüp tarihinin o günkü ikinci en büyük yatırımı anlamına geliyordu. Listede Gordon'un önünde yalnızca birkaç ay önce Real Sociedad'dan 77 milyon Euro'ya alınan Alexander Isak yer alıyor.

İngiliz futbolcu, hala Everton tarihinin ikinci pahalı satışı ünvanını da elinde bulunduruyor.

MİLLİ TAKIMA YÜKSELDİ

Gordon, Newcastle'daki ilk dönemde zorlu bir uyum süreci geçirdi. Bunun başlıca nedeni, sahanın çoğu zaman ters ayağında görev yapmak zorunda kalmasıydı.

Patlamasını yakaladığı anda ise rotası hızla yukarı döndü. Mart 2024'te İngiltere Milli Takımı formasını ilk kez sırtına geçirdi. Son üç sezonda gol katkısı hiçbir zaman 15'in altına inmedi. Thomas Tuchel'in de gözdesi haline geldi.

RASHFORD'IN ÖNÜNE GEÇTİ

Dünya Kupası'nda forma giyme ihtimali oldukça güçlü.

Sol kanatta Marcus Rashford'un önüne geçip ilk on birde sahaya çıkması beklentiler arasında.

Topsuz alandaki temposu, derinlik koşuları, hareketliliği ve baskıyı yönetme becerisi, Flick'in karşı kanattaki oyuncudan istediği profille birebir uyuşuyor.