Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Eyüpspor ile karşılaştı. Siyah-Beyazlılar, baştan sona rahat bir futbol sergilediği maçtan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı.
Tüpraş Stadı'ndaki mücadele öncesi, 17 yıl forma giydikten sonra futbolu bırakan Necip Uysal, Beşiktaş taraftarına veda etti.
Kara Kartal, taraftarının yoğun desteğiyle başladığı maçta ilk dakikadan itibaren oyunu Eyüpspor yarı sahasına yıktı.

ASİST OLAITAN, GOL CERNY
Oyunun kontrolünü elinde bulunduran Kartal, 25. dakikada Olaitan'ın harika aşırtma pasına güzel bir vuruş yapan Cerny ile 1-0 öne geçti.
33'te bu kez kafa vuruşuyla gole yaklaşan Cerny, kaleci Moldovan'ı geçemedi ve devre tek golle sona erdi.
51. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından Cerny'nin sol ayağıyla kullandığı frikik yan direkten geri geldi.

EYÜPSPOR'A KIRMIZI KART ÇIKTI
Dakikalar 68'i gösterdiğinde konuk Eyüpspor sahada 10 kişi kaldı. Sarı kartı olan David da Costa, Oh'un ayağına basınca ikinci sarı kartını görerek oyun dışına gönderildi.
Beşiktaş, 1 kişi eksik oynayan rakibinin üzerine gol için gitse de tempoyu bir hayli düşük tuttu.
Siyah-Beyazlılar mücadeleden tek gollü galibiyetle ayrılarak lige 3 puanla 'merhaba' dedi.
Süper Lig'in ikinci haftasında Alanyaspor-Beşiktaş ve Eyüpspor-Gaziantep FK maçları oynanacak.

İTALİANO'DAN 5 MAÇTA 5 GALİBİYET
Beşiktaş’ın İtalyan Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, Eyüpspor karşısında elde edilen galibiyetle birlikte siyah-beyazlıların başında çıktığı 5. resmi müsabakayı da kazandı.
Siyah-Beyazlıların deneyimli teknik adamı Vincenzo Italiano da bu maçla birlikte siyah-beyazlıların başında çıktığı 5. resmi müsabakadan da galibiyetle ayrılmış oldu.
İtalyan çalıştırıcı önderliğinde UEFA Avrupa Ligi’nde 4 maça çıkan Beşiktaş'ın bileği bükülmedi.

AÇILIŞ SERİSİ 7 SEZONA ÇIKTI
Beşiktaş, Süper Lig’in ilk hafta maçında Eyüpspor'u 1-0 yenen Beşiktaş, önceki 6 sezonluk geleneğini sürdürdü.
Kartal’ın bundan önceki 6 sezonun ilk maçlarında aldığı skorlar şu şekilde:
CERNY ATMAYA DEVAM EDİYOR
Beşiktaş’ın Çek oyuncusu Vaclav Cerny, sezonun ilk haftasında karşılaştıkları Eyüpspor ağlarını sarsarak bu sezonki gol sayısını 2’ye çıkartırken siyah-beyazlılar adına sezonun da ilk golünü kaydetti.
Cerny ayrıca attığı gol ile Beşiktaş’ın bu sezonki ilk Süper Lig golünü de atmış oldu. Bu sezon Avrupa kupalarında 4 müsabakada forma giyen Cerny, 301 dakika sahada kalırken 1 gol, 1 asistlik performans gösterdi.
1-0'A ABONE OLDU
Beşiktaş bu sezon kazandığı 5 galibiyetin 4'ünü 1-0'lık skorla elde etti. Midtjylland karşında ilk maçı 1-0 kazanan Beşiktaş, Danimarka'da oynanan rövanşta rakibini 2-0'la geçti. Hradec Kralove ile oynanan iki maçta da rakibini 1-0'lık skorlarla mağlup eden siyah-beyazlı ekip, Eyüpspor'u da 1-0 yendi.
GOL YEMEDEN DEVAM EDİYOR
Beşiktaş, Avrupa'da gol yememe serisini lige de taşıdı. Siyah-Beyazlıların bu sezon kadrosuna kattığı Alexander Nübel, Midtjylland ve Hradec Kralove karşılaşmalarında kalesini gole kapatırken, ilk lig maçında da Eyüpspor'un gol sevinci yaşamasına izin vermedi.
Necip Uysal'dan 17 yıl sonra Beşiktaş taraftarına vedaFutbol