Dolar 39,40
Euro 45,73
G. Altın 4.325,21
Btc 106.668
Dolar 39,40
Euro 45,73
G. Altın 4.325,21
Btc 106.668

CNN International'dan Türk mutfağı listesi

Amerikan CNN televizyonu, internet sitesinde Türk mutfağının en ünlü lezzetlerini ayrıntılı olarak tanıttı.

CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 1

Amerikan CNN televizyonu, internet sitesinde Türk mutfağı lezzetleri listesi yayınladı.

Türkiye'nin kebapla tanındığını ancak Türk mutfağının çok geniş olduğunu belirten CNN International, Türkiye'nin geniş ve bereketli toprakları sayesinde çok zengin ve çeşitli bir mutfak kültürüne sahip olduğunu vurguladı.

İşte listede yer alan Türk lezzetleri:

1 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 2

Piyaz: Antalya usulü piyazda tahinli sos, haşlanmış fasulye ve haşlanmış yumurta bulunur.

2 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 3

Ezogelin çorbası: Gaziantep’e özgü bu kırmızı mercimek çorbası, domates salçası, taze domates ve soğanla hazırlanır. Üzerine kuru nane ve pul biber serpilerek servis edilir.

3 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 4

Şakşuka: Patlıcan, kabak, domates ve sarımsakla yapılan zeytinyağlı sebze yemeği.

4 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 5

Kısır: İnce bulgur, domates, sarımsak, maydanoz ve nar ekşisiyle hazırlanan yemek, özellikle güney illerinde acı biberle yapılır.

5 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 6

Mercimek köftesi: Bulgurlu ve mercimekli bu meze, genellikle marul yaprağına sarılıp limonla tüketilir.

6 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 7

Sarma: Pirinç, baharatlar ve soğandan oluşan iç harcı yaprağa sarılarak pişirilir.

7 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 8

İnegöl köfte: Soğanla tatlandırılmış sade köfte türü.

8 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 9

İskender kebap: Bursa’ya özgü bu lezzet, dönerin domates sosu, yoğurt ve kızgın tereyağ ile sunulan halidir.

9 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 10

Cağ kebabı: Erzurum’un bu ünlü kebabı, yatay şişte odun ateşinde pişirilir.

10 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 11

Hamsili pilav: Karadeniz mutfağının bu yemeği, iç pilav ve hamsiyle fırında pişirilir.

11 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 12

Perde pilavı: Siirt’e özgü, bademli, kuş üzümlü, tavuklu iç pilavın yağlı hamurla kaplanarak pişirilmesiyle yapılır.

12 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 13

Mantı: Kayseri mantısı küçük hamur bohçalarının kıyma ile doldurulup yoğurt ve pul biberle sunulmasıyla hazırlanır.

13 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 14

Testi kebabı: Kapadokya’da toprak testide pişirilen et ve sebzeler, testinin kırılarak servis edilir.

14 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 15

Gözleme: İnce yufkaya peynir, kıyma ya da ıspanak konularak sacda pişirilen gözlemeler, sokak lezzeti olarak da bilinir.

15 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 16

Pide: Karadeniz mutfağının bu hamur işi lezzeti kaşar, sucuk, ıspanak gibi malzemelerle hazırlanır.

16 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 17

Su böreği: Kat kat yufka ve beyaz peynirle yapılan, haşlanarak pişirilen börek türüdür.

17 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 18

Simit: Susam kaplı halka şeklindeki bu ekmek, Türkiye’nin dört bir yanında sokaklarda satılır.

18 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 19

Lahmacun: İnce hamurun üzerine baharatlı kıyma harcı sürülerek taş fırında pişirilir; limon ve maydanozla yenir.

19 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 20

Çiğ köfte: Geleneksel tarifte çiğ etle yapılan bu yemek, günümüzde çoğunlukla etsiz, bulgurlu versiyonuyla hazırlanır.

20 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 21

Baklava: Gaziantep’te 40 kat yufkayla hazırlanan fıstıklı bu tatlı, üzerine şerbet dökülerek fırınlanır.

21 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 22

Maraş dondurması: Kahramanmaraş’ın bu meşhur dondurması, salep ve damla sakızı ile hazırlanır; çatal bıçakla bile yenebilecek kadar kıvamlıdır.

22 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 23

Lokum: Yüzyıllardır Osmanlı saray mutfağında yer alan bu tatlı, nişasta ve şekerle hazırlanır.

23 24
CNN International'dan Türk mutfağı listesi - Resim: 24

Ekmek kadayıfı: Afyon’a özgü bu tatlıda, şerbetle ıslatılmış özel bir ekmek hamuru kaymakla servis edilir.

24 24
Haberler
Kurumsal
İçerikler
Sosyal Medya
© 2024 Nefes Gazetesi. Tüm hakları saklıdır.
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro