Çocuklar okul yerine tarlada
Adana'da mevsimlik tarım işçilerinin çocukları okula gitmek yerine aileleriyle birlikte soğan tarlasında çalışıyor.
Türkiye'nin en önemli tarım üretim merkezlerinden Adana'da her sene mevsimlik binlerce tarım işçisi başka kentlerden geliyor.
Aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu işçiler, Türkiye'nin en erkenci soğan ve patatesinin üretildiği Adana'da tarım sektöründe çalışıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı birimler ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili birimleri hem merkezde hem yerelde bu çocukların tarlalarda çalışmasının önüne geçmeye çalışıyor ancak aileler çocuklarını beraberlerinde tarlalara götürüyor.
Başta Şanlıurfa, Diyarbakır ve diğer doğu illerinden Adana'ya gelerek sektörde çalışan tarım işçileri, okul çağındaki çocuklarıyla birlikte yaz kış demeden tarlalarda hasat yapıyor.
Tarlalarda kurdukları çadırlarda barınan tarım işçilerinin çocukları da okula gitmek yerine tarlalarda çalışıyor.