Dünya Kupası'nda B Grubu'nun kralı İsviçre oldu: Dzeko'lu Bosna-Hersek pes etmedi
2026 Dünya Kupası'nda B Grubu'nun son maçları nefes kesti. Ev sahibi Kanada'yı yıkan İsviçre grubu lider bitirirken, Katar'ı yenen Bosna-Hersek de son 32 turu ümidini sürdürdü.
2026 Dünya Kupası B Grubu'nun üçüncü ve son maçlarında İsviçre-Kanada ile Bosna Hersek-Katar karşılaşmaları oynandı.
Ev sahibi Kanada'nın Vancouver şehrindeki BC Place Stadı'ndaki karşılaşmada Brezilyalı Ramon Abatti düdük çaldı.
Grup liderliği için sahaya çıkan iki takım da ilk yarıda girdikleri net gol pozisyonlarını cömertçe harcadı.
İkinci devreye fırtına gibi giren İsviçre golleri bulmayı başardı.
Konuk ekip, 46'da Manzambi'nin asistinde Ruben Vargas'ın golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.
İsviçre, 57. dakikada ise bu kez Embolo'nun asistinde Johan Manzambi'nin topu ağlara göndermesinin ardından skoru 2-0'a taşıdı.
Pes etmeyen Kanada'da 75. dakikada oyuna giren Promise David, 1 dakika sonra topu ağlara göndererek durumu 2-1'e getirdi.
Kalan bölümde iyice yüklenen Kanada'ya başka gol izni vermeyen İsviçre, karşılaşmayı 2-1 üstün tamamladı.
Bu sonuçla lider İsviçre 7, ikinci Kanada ise 4 puanla son 32 turuna yükseldi.
BOSNA HERSEK, DZEKO İLE KAZANDI
Grubun diğer maçında ise Seattle'daki Lumen Field Stadı'nda Bosna Hersek-Katar mücadelesi oynandı.
Venezuelalı hakem Jesus Valenzuela'nın yönettiği maçın 29. dakikada Bosna-Hersek'in genç yıldızı Kerim-Sam Alajbegovic, muhteşem çalımların ardından attığı harika golle takımını 1-0 öne geçirdi.
18 yaş 276 günlük olan Alajbegovic, Kylian Mbappe'yi (19 yaş 207 gün) geride bırakarak Dünya Kupası'nda 1966'dan bu yana ceza sahası dışından gol atan en genç oyuncu oldu.
34'te arka direkte şutunu çeken Edin Dzeko'nun vuruşu Katarlı savunmacı Sultan Al-Brake'ye çarparak ağlarla buluştu ve skor 2-0 oldu.
4 dakika sonra yine Dzeko, Katar savunmasının arkasına harika sarktı ancak vuruşunda top direkten geri geldi.
42'de Bosna savunmasının bir anlık hatasında Hasan Al-Haydos attığı golle Katar'ı soyunma odasına 2-1'lik skorla götürdü.
Ermin Mahmic, 80. dakikada attığı golle Bosna adına farkı yeniden ikiye çıkardı: 3-1.
Kalan süreden başka gol sesi çıkmayınca Bosna Hersek, mücadeleyi 3-1 kazanmayı başardı.
Bu sonuçla 3. sıradaki Bosna Hersek puanını 4'e yükseltti ve en iyi üçüncüler arasında yer almayı beklemeye başladı. Sonuncu Katar ise 1 puanda kalarak Dünya Kupası'na veda etti.