Dolar 44,88
Euro 52,78
G. Altın 6.811,17
Btc 75.791
Dolar 44,88
Euro 52,78
G. Altın 6.811,17
Btc 75.791

Eline kap kacak alan dereye koştu: Hemen hepsi altın buldu

Manisa'da kırıntı madenciliğe ilgi duyan İbrahim Irgatcı'nın çağrısı üzerine bir araya gelenler, yağışlı havaya rağmen derede altın aradı.

Eline kap kacak alan dereye koştu: Hemen hepsi altın buldu - Resim: 1
1 7
Eline kap kacak alan dereye koştu: Hemen hepsi altın buldu - Resim: 2

Manisa'da bireysel olarak kırıntı madenciliğe ilgi duyan İbrahim Irgatcı (46) yaklaşık 2 yıl boyunca çalışmalarını tek başına sürdürdü. Çevresindekilerin merak edip kendisine sorular yöneltmesi üzerine Irgatcı, 6 yıl önce küçük çaplı etkinlikler düzenlemeye başladı.

2 7
Eline kap kacak alan dereye koştu: Hemen hepsi altın buldu - Resim: 3

Zamanla sosyal medya üzerinden 'Kırıntı Madencilik' adıyla büyüyen topluluğa Türkiye'nin dört bir yanından altın arayıcıları katıldı. Hafta sonu cumartesi ve pazar günlerini kapsayan iki günlük etkinlikte katılımcılar, İzmir'in Kemalpaşa ilçesi kırsal Yiğitler Mahallesi'ndeki Yiğitler Deresi çevresinde kamp kurdu.

3 7
Eline kap kacak alan dereye koştu: Hemen hepsi altın buldu - Resim: 4

Etkinlik boyunca madencilik üzerine fikir alışverişinde bulunulurken, özellikle yeni katılanlara uygulamalı bilgiler verildi. Yağışlı havaya rağmen çalışmalara ara verilmezken, altın avcıları dereye girerek arama faaliyetlerini sürdürdü.

Küreklerle dere yatağındaki kumu çıkaran katılımcılar, 'pan' adı verilen eleme kaplarıyla altın taneciklerini ayıkladı.

4 7
Eline kap kacak alan dereye koştu: Hemen hepsi altın buldu - Resim: 5

Zorlu hava koşullarına rağmen yapılan çalışmalarda birçok katılımcının altın bulduğu, etkinliğe katılanların yüzünün güldüğü görüldü.

5 7
Eline kap kacak alan dereye koştu: Hemen hepsi altın buldu - Resim: 6

Kırıntı madencilik etkinliğinin baş mimarı İbrahim Irgatcı, bu tür organizasyonların temel amacının bilinçli ve yasal çerçevede altın aramayı öğretmek olduğunu belirtti. Irgatcı, "Biz burada tamamen devletin izin verdiği alanlarda, derelerin doğal yollarla getirdiği küçük altın parçalarını topluyoruz. Amacımız hem bu işi hobi olarak yapan hem de ek gelir elde etmek isteyen arkadaşlarımızı doğru şekilde bilgilendirmek. 120'nin üzerinde katılımcı ile burada bulunuyoruz" dedi.

6 7
Eline kap kacak alan dereye koştu: Hemen hepsi altın buldu - Resim: 7
7 7
Haberler
Kurumsal
İçerikler
Sosyal Medya
© 2024 Nefes Gazetesi. Tüm hakları saklıdır.
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro