Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Fenerbahçe ile karşılaştı. Fenerbahçe 2-0 geriye düştüğü maçı 5-2 kazanmayı başardı.

Maça çok hızlı başlayan Çaykur Rizespor henüz 6. dakikada Ali Sowe'un attığı golle 1-0 öne geçti. 15'te Qazim Laçi frikikte harika bir vuruşla kaleci Ederson'u çaresiz bıraktı ve skor 2-0'a geldi.

İlk yarı bu iki golle sona ererken, Fenerbahçe ikinci devrede sahada bambaşka bir görüntü çizdi. Rakibinin kalesine yüklenmeye başlayan Sarı-Lacivertliler, 55'te Fred'in şutunu sektiren kalecinin hatasında direkten dönen topu boş kaleye gönderen Marco Asensio ile farkı bire indirdi: 2-1.

3 dakika sonra ise ceza sahası içerisine yapılan ortada bomboş durumda kafayı vuran Anderson Talisca durumu 2-2 yaptı.

63'te Qazim Laçi ikinci sarı kartını görerek Çaykur Rize'yi sahada 10 kişi bırakırken, 65'te maçın yıldızı Marco Asensio uzak mesafeden topu yere sektirerek attığı harika golle Fenerbahçe'yi maçta 3-2 öne geçirdi.

Öne geçtikten sonra iyice rahatlayan Fenerbahçe, oyundan düşen Rize karşısında Nene'nin asistinde En Nesyri ile 78. dakikada 4-2'yi buldu. Son sözü ise Asensio'nun asistinde Archie Brown söyledi ve Fenerbahçe kabus gibi başladığı Çaykur Rizespor deplasmanından 5-2'lik farklı galibiyetle ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe Rize'de 2-0'dan döndü: Asensio şov yaptı: 2-5 - Resim : 1

PUAN DURUMU VE GELECEK MAÇLAR

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 31'e yükseltti. Çaykur Rizespor 14 puanda kaldı. Fenerbahçe ligde gelecek hafta derbide lider Galatasaray'ı konuk edecek. Çaykur Rizespor da Konyaspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

  • 6. dakikada Çaykur Rizespor 1-0 öne geçti. Rak-Sayi'nin sağ çaprazdan ceza sahasının içerisine yerden gönderdiği topla buluşan Sowe'un vuruşunda top kalecinin sağından ağlarla buluştu.
  • 15. dakikada Çaykur Rizespor farkı 2'ye çıkardı. Ceza yayının hemen önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Laçi, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Ederson'un sağından ağlara gönderdi: 2-0
  • 25. dakikada Laçi'nin geri pasında topu kapan Jhon Duran'ın ceza sahasının sağ çaprazında şutunda, top kaleci Fofana'nın ayağına çarparak kornere çıktı.
  • 34. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun sağdan kullandığı kornerde savunmadan dönen topa, Fred gelişine sert vurdu. Fofana topa sahip olarak gole izin vermedi.
  • Karşılaşmanın ilk yarısını Çaykur Rizespor 2-0 önde bitirdi.

Fenerbahçe Rize'de 2-0'dan döndü: Asensio şov yaptı: 2-5 - Resim : 2

  • 55. dakikada Fenerbahçe fakı 1'e indirdi. Fred'in ceza sahasının dışında şutunda kaleci Fofana'nın kontrol etmeye çalıştığı top Asensio'nun önüne düştü. Sarı-lacivertli futbolcu, topu filelerle buluşturdu: 2-1
  • 58. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Nene'nin soldan ortasında ceza sahasında Talisca kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 2-2
  • 59. dakikada Sowe'un ceza sahasına çektiği şutta top yan direkten oyun alanına geri döndü.
  • 63. dakikada Laçi, Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı faul sonrasında iki sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.
  • 65. dakikada Fenerbahçe 3-2 öne geçti. Kerem Aktürkoğlu'nun ortasında ceza sahasında Jhon Duran, topu Asensio'ya indirdi. Asensio, meşin yuvarlağı filelere yolladı: 2-3
  • 78. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Nene'nin ceza sahasının solunda yerden gönderdiği pasta topla buluşan En-Nesyri, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-4
  • 88. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Asensio'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Brown, ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya pozisyonda çektiği şutta topu ağlara gönderdi: 2-5
  • Fenerbahçe, karşılaşmadan 5-2 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Rize'de 2-0'dan döndü: Asensio şov yaptı: 2-5 - Resim : 3

ÇAYKUR RİZESPOR – FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco, son oynadıkları Kayserispor müsabakasın göre ilk 11'inde 1'i zorunlu 3 değişikliğe gitti.

Genç teknik adam, Kayserispor maçında ilk 11'de oynattığı Nelson Semedo'yu cezası, Edson Alvarez'i ise milli maç takvimi nedeniyle kadroya almazken, Anderson Talisca'yı ise yedek soyundurdu.

40 yaşındaki çalıştırıcı, bu isimlerin yerlerine Mert Müldür, İsmail Yüksek ve Jhon Duran'ı ilk 11'de değerlendirdi. Sarı-lacivertli takım karşılaşmaya Ederson, Mert Müldür, Skriniar, Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Nene, Fred, Asensio, Kerem Aktürkoğlu ve Jhon Duran ilk 11'i ile başladı.

Fenerbahçe, zorlu mücadelede 4 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-Lacivertliler’de kart cezası bulunan Nelson Semedo ile milli takımdan sakat dönen Sebastian Szymanski'nin yanı sıra Edson Alvarez ve Çağlar Söyüncü kadroda yer almadı. Uzun süre sonra kadroya giren Mert Hakan Yandaş ise Çaykur Rizespor karşısında yedek soyundu.

Fenerbahçe Rize'de 2-0'dan döndü: Asensio şov yaptı: 2-5 - Resim : 4