New York Knicks, Doğu Konferansı ikinci tur play-off serisinin üçüncü maçında Philadelphia 76ers’ı deplasmanda 108-94 mağlup ederek seride 3-0 öne geçti.
Jalen Brunson, 33 sayıyla galibiyetin başrolünü üstlendi. Knicks’te Mikal Bridges 23 sayı üretirken, Landry Shamet 6’da 5 saha içi isabetiyle 15 sayılık katkı verdi.
OG Anunoby’nin hamstring sakatlığı nedeniyle forma giyemediği karşılaşmada New York, özellikle maçın son bölümünde kritik hücumlardan skor çıkararak farkı korumayı başardı.
SIXERS’TA OUBRE ÖNE ÇIKTI
Philadelphia 76ers’ta Kelly Oubre Jr. 22 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Tyrese Maxey, 12’de 8 saha içi isabetiyle 17 sayı kaydetti.
Paul George ise maça etkili başladı ve ilk çeyrekte 15 sayı üretti. Ancak George, karşılaşmanın kalan bölümünde skor katkısı veremedi.
EMBIID DÖNDÜ, RİBAUNDLARDA ÜSTÜNLÜK KNICKS’TEYDİ
Philadelphia, kalça ve ayak bileği sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Joel Embiid’i yeniden kadroda gördü. Embiid, 18 sayı ve 3 blokla oynadı ancak yalnızca 6 ribaund alabildi.
Knicks, ribaundlarda 49-33’lük üstünlük kurarak maçın kontrolünü elinde tuttu.
SON ÇEYREKTE KNICKS MOMENTUMU DURDURDU
New York, dördüncü çeyreğin başında farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Philadelphia, Quentin Grimes’ın üst üste iki üçlüğüyle skoru 88-84’e getirerek maça yeniden ortak oldu.
Ancak Knicks’in Villanova çıkışlı üçlüsü bu seriye yanıt verdi. Josh Hart turnikeyle, Mikal Bridges orta mesafe isabetiyle ve Jalen Brunson üç sayılık basketle skoru 95-86’ya taşıdı.
Brunson’ın üst üste bulduğu sayılar ve Bridges’ın hızlı hücum turnikesiyle fark 3 dakika 46 saniye kala 105-89’a çıktı.
İKİNCİ ÇEYREK MAÇIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRDİ
Philadelphia, Paul George’un 9’da 6 şut isabetiyle 15 sayı bulduğu ilk çeyreği 31-27 önde tamamladı.
İkinci çeyrekte ise oyunun dengesi değişti. New York bu bölümü 33-21 üstün geçti. Brunson ve Bridges, ikinci periyotta 10’ar sayı üretirken Knicks yüzde 57,1 saha içi isabetiyle oynadı ve devreye 60-52 önde girdi.
NEW YORK ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİ GÜÇLÜ BİTİRDİ
Üçüncü çeyreğin başında 11 sayı geriye düşen Philadelphia, farkı eritmeyi başardı. Joel Embiid’in bitime 2 dakika 28 saniye kala bulduğu basketle skor 78-76’ya geldi.
Ancak New York, çeyreğin kalan bölümünde yeniden kontrolü aldı. Philadelphia’nın kasıtlı faullerle çizgiye gönderdiği Mitchell Robinson, iki serbest atışını da sayıya çevirdi. Brunson iki serbest atışla katkı verdi, Shamet ise üç sayılık isabetle Knicks’i son çeyreğe 85-76 önde taşıdı.
Serinin dördüncü maçı pazar günü Philadelphia’da oynanacak.