Van’ın Başkale ve Bahçesaray ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 11 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığı 20 santime ulaştı, yollar kapandı - Resim : 1

Başkale ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve belirli aralıkla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı.

Kar kalınlığı 20 santime ulaştı, yollar kapandı - Resim : 2

Kardan dolayı Başkale ve Bahçesaray ilçelerine bağlı 11 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların açılması için karla mücadele çalışması başlatıldı.

Kar kalınlığı 20 santime ulaştı, yollar kapandı - Resim : 3

Esnaf, iş yerlerinin önündeki karları küreklerle temizledi. Ulaşımda aksama yaşanmaması için ilçe merkezinde kar temizleme çalışması başlattı.

Kar kalınlığı 20 santime ulaştı, yollar kapandı - Resim : 4

Kar altında yürüyen Ferit Mamedi, "Şu an lapa lapa kar yağıyor. Kar yağışına sevindik. İnşallah bu yıl fazla kar yağar. Kuraklık nedeniyle Türkiye’de zaten su sorunu var. Bunu bölgemizde de hissediyoruz" dedi.