Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bu yıl 36’ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’nde konser krizi yaşandı. Festival kapsamında sahneye çıkması planlanan Atiye’nin konseri, programda yaşanan gecikmeler nedeniyle iptal edildi.

ÖNCE KENDİSİ GEÇ KALDI, SONRA DANSÇILARINI BEKLEDİ
Festival kapsamında sahne alması planlanan Atiye'nin, belirlenen program saatinden yaklaşık 45 dakika sonra sahne alanına geldiği öğrenildi. Konser için uzun süredir hazırlık yapan ekipler ve alanı dolduran vatandaşlar ise uzun süre Atiye'nin sahneye çıkmasını bekledi. Atiye'nin konser alanına gelmesinin ardından, dansçılarının henüz gelmediği belirtildi. Atiye'nin, dansçıları gelmeden sahneye çıkmak istemediğini ifade ederek yaklaşık 20 dakika daha sahne arkasında beklediği belirtildi.

SAHNESİ İPTAL EDİLDİ
Yaşanan gecikmelerin ardından programın daha fazla aksamasını istemeyen ekipler tarafından Atiye'nin konseri iptal edildi. Saat 21.00'de sahne alması beklenen Atiye, saat 22.00 olmasına rağmen sahneye çıkmayınca konser alanını dolduran binlerce vatandaş tarafından yuhalandı. Atiye'den sonra sahne alması beklenen Sefo'nun konsere başlaması için tezahüratlar yapan binlerce vatandaşlar, Atiye'nin sahneye geç çıkmasına tepki gösterdi.
KONSER İPTAL EDİLİNCE HASTANEYE GİTTİ
Öte yandan, Atiye'nin sahnesinin iptal edilmesinin ardından Taşköprü Devlet Hastanesi'ne zehirlenme şüphesiyle başvurduğu ve bu sebeple konsere çıkmadığını iddia ettiği öğrenildi.
Atiye'nin konserinin iptal edilmesinin ardından, alanda bulunan ve Atiye'nin ardından sahne alması planlanan Sefo sahneye çıktı. Sahneye çıkan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da yaşanan aksaklıktan dolayı konser alanını dolduran vatandaşlardan özür diledi.