Merkez Bankası ve BDDK, bankacılık istatistikleri ile rezerv verilerini açıkladı.
,TCMB verilerine göre brüt rezervler 7 Mart haftasında 169,9 milyar dolar seviyesine çıktı. Bir önceki hafta brüt rezervler 165,4 milyar dolar olarak kaydedilmişti.
7 Mart haftasında net rezervler 68,4 milyar dolardan 74,3 milyar dolara yükseldi.
Swap hariç net rezervler de aynı dönemde 60,7 milyar dolardan 65,8 milyar dolara çıktı.
Bu dönemde altın rezervleri de 1,5 milyar dolar artışla 70,6 milyar dolardan 72,1 milyar dolara yükseldi.
Böylece rezervler iki haftalık gerilemenin ardından tekrar yükselişe geçti.
YBANANCI BORSADA ALIMDA
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından "Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri" yayımlandı.
Buna göre yurt dışında yerleşik kişiler, 7 Mart haftasında net 216,3 milyon dolarlık hisse senedi ve 11,4 milyon dolarlık Genel Yönetim Dışındaki Sektör (ÖST) varlığı alırken, 159,4 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) sattı.
Yurt dışında yerleşik kişilerin 28 Şubat itibarıyla 32 milyar dolar olan hisse senedi stoku, 7 Mart haftasında 34,6 milyar dolara yükseldi.
Aynı dönemde yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku 19,7 milyar dolardan 19,6 milyar dolara inerken, ÖST stokları ise 728,9 milyon dolardan 740,1 milyon dolara çıktı.
KKM HESAPLARI
Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki düşüş 7 Mart haftasında da devam etti.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) yayımladığı haftalık bültenine göre, KKM 846,6 milyar TL'den 825,4 milyar TL'ye geriledi.
KKM hesaplarındaki düşüş 21 Şubat haftasında da 40,2 milyar TL'ye aşmışken 28 Şubat haftasındaki düşüş 32,8 milyar TL düzeyinde olmuştu. Bu haftaki düşüş de 21 milyar TL'yi aştı.
(AA, Nefes.com.tr)