Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları dışında kalan tüm bölgelerin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, batı bölgelerde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Antalya, Osmaniye ve Hatay’da yer yer kuvvetli yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Bingöl, Malatya ve Kahramanmaraş çevrelerinde ise kuvvetli kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

Rüzgarın; Batı ve Orta Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli, Doğu Akdeniz’de ise kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde saatte elli ile yetmiş kilometre hızla esmesi öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma, don, pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli alanlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Kuvvetli yağış uyarısı: Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Antalya, Osmaniye ve Hatay’da kuvvetli yağmur; iç ve doğu kesimlerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimlerinde fırtına bekleniyor.

Buzlanma ve don uyarısı: İç ve doğu bölgelerde risk bulunuyor.

Çığ tehlikesi: Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimleri için uyarı yapıldı.

MARMARA’DA KUVVETLİ YAĞIŞ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Batı kesimlerde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Çanakkale 13 derece

Edirne 9 derece

İstanbul 11 derece

Kırklareli 8 derece

EGE’DE YAĞMUR, YÜKSEKLERDE KAR

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Kıyı kesimlerde yağışlar yerel olarak kuvvetli olabilir.

Afyonkarahisar 7 derece

Denizli 14 derece

İzmir 15 derece

Manisa 12 derece

AKDENİZ’DE FIRTINA VE KUVVETLİ YAĞIŞ

Kıyılarda sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Hatay ve Osmaniye’de yağışlar kuvvetli, Kahramanmaraş çevresinde kuvvetli kar öngörülüyor.

Adana 10 derece

Antalya 13 derece

Hatay 4 derece

Isparta 6 derece

İÇ ANADOLU’DA KAR ALARMI

Batı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, doğu kesimlerde kar bekleniyor. Bazı illerde kar yağışı kuvvetli olacak.

Ankara 7 derece

Çankırı 3 derece

Eskişehir 3 derece

Kayseri 5 derece

KARADENİZ’DE RÜZGAR VE SİS

Bolu 7 derece

Düzce 13 derece

Sinop 11 derece

Zonguldak 12 derece

Amasya 6 derece

Samsun 15 derece

Trabzon 12 derece

Rize 12 derece

DOĞU ANADOLU’DA KUVVETLİ KAR VE ÇIĞ TEHLİKESİ

Bölge genelinde kar yağışı bekleniyor. Bazı illerde yağışların kuvvetli olacağı, çığ riskinin bulunduğu bildirildi.

Erzurum -2 derece

Kars -3 derece

Malatya 0 derece

Van 2 derece

GÜNEYDOĞU ANADOLU’DA KAR ETKİLİ

Bölge genelinde aralıklı ve yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Buzlanma ve don riski bulunuyor.

Batman 2 derece

Diyarbakır 2 derece

Gaziantep 2 derece

Siirt 2 derece