İstinafın CHP kurultay davasında verdiği tedbir kararının ardından CHP Genel Merkezi'nin tahliyesi talebinin sabah saatlerinde tebliğ edileceği iddiaları üzerine, Genel Merkez bahçesinde bekleyen aralarında CHP yöneticilerinin de olduğu partililer ile Genel Merkez'in dışında bekleyen ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bir grup arasında arbede çıktı.

Genel Merkez önünde açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, yaşananları adaletsiz, hukuksuz, haksız ve çok partili siyasi yaşama darbe olarak nitelendirerek, sürecin sadece Cumhuriyet Halk Partilileri değil, aynı zamanda vatandaşları da derinden yaraladığını söyledi.

"Demokrasi, özgürlük, hukuk, adalet dedikçe birileri Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden operasyon yapmak ve demokrasimizi rafa kaldırmak ve sandığımızı kaçırmak derdine düşmüştür" diyen Emir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam saatlerinde konuştuklarını ve kurultay tarihini belirlemek üzere her iki taraftan da ikişer kişinin görüşmesinin planlandığını ifade etti.

"KURULTAY TARİHİ İÇİN UZLAŞI GEREKİR"

Görüşmeye katılacak isimlerden birinin kendisi olduğunu aktaran Emir, şöyle konuştu:

"Biz bu arkadaşlarımızla bugün öğlen saatlerinde bu sorunu nasıl aşabileceğimizi, kurultay tarihinin ne olabileceğini, en yakın kurultay tarihine nasıl ulaşabileceğimizi tasarlarken, konuşacakken, bunun planlamasını yaparken, maalesef birileri bir yerlerden buldukları bodyguardlarla, mafyavari tiplerle gelip genel merkezimizin kapısına dayanmayı tercih etmişlerdir. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey olmadığı gibi tüm halkımızın da vicdanını sızlatmıştır.

- Biz bu dayatmayı kabul etmiyoruz. Biz bu zorbalığa boyun eğmeyiz. Biz arkamızdaki milyonlarla, demokrasiye inanmış Türk halkı ile bu haksızlığa boyun eğmeyiz, bir adım geri atmayız. Elbette ki bir iletişim, bir uzlaşı, bir konuşma, en yakın kurultay tarihini belirlemek üzere bir iletişim gerekir ama bunun yolu, zorbalıkla Cumhuriyet Halk Partisi'nin bahçesinden içeri girmek olamaz.

"PÜSKÜRTECEĞİMİZİ BİLSİNLER"

- Bunu tasarlayanlar, burada bir olay çıksın, görüntüleri alalım, görüntüleri kanallarda yayınlayalım ve 'İşte bakın Cumhuriyet Halk Partililer nasıl birbirine girdiler diye keyifle seyredelim' diyenler, bir de bu arada 'birileri yaralansın, hatta Allah korusun can kaybı olsun da bunun üzerinden siyaset yapalım' diyenlerdir. Biz bunlara boyun eğmeyeceğiz. Biz her zaman adaletten, haktan, hukuktan ama çok daha önemlisi demokrasiden ve o kaçırmaya çalıştıkları sandıktan yana olacağız. Bunun böyle bilinmesinde ve bundan sonra da bizim genel merkezimize, bahçemize, kapımızın önüne yapılacak her türlü zorba girişimi de aynı şekilde püskürteceğimizi bilsinler.

"RESMİ TEBLİGAT YOK"

Emir, CHP Genel Merkezi'nin tahliyesi talebinin sabah saatlerinde tebliğ edilmesine ilişkin iddiaların sorulması üzerine, "Bize somut olarak gelen, resmi olarak gelen bir tebligat yok, duyumlarımız var" bilgisini de paylaştı.

BAŞARIR: ALLAH ONLARI KAHRETSİN

Yaşananlara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da “Herkesi genel merkeze sahip çıkmaya davet ediyoruz. Yazık, yazık, yazık… Partiyi, ülkeyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin. Yazıklar olsun. Bu insanların yıllardır verdiği emekler haram, zıkkım olsun. Allah onları kahretsin” dedi.

"MAFYA KILIKLI İNSANLAR PARTİ BASIYOR"

Burhanettin Bulut da bu görüntülerin hiçbir partiye yakışmadığı ifade ederek, “‘Hukuk yok’ diyoruz. Hukuk devletinden vazgeçtik. Biz burada, evimizdeyiz. Evimizi korumaya çalışıyoruz. Ama biraz önce partimizin önünden mafya kılıklı, iri yarı, ‘bilmem kimin adamları’ dedikleri insanlar partinin önünden gövde gösterisi yaparak önümüzden geçtiler. Başka zaman olsa her taraf polis olur. Biz şuradan iki adım atsak TOMA gelir. Ama şimdi bir tane polis yok. Mafya kılıklı insanlar parti basıyor. Burası çete devleti mi oldu? Bu nedir ya? Siz bu ülkeyi nasıl yöneteceksiniz? Daha dün cezaevine attığı adamları burada. Partiye mafya ile çökmeye çalışıyorlar. Nerede hukuk? Şu anda biz burada kendi gençlerimizi korumaya çalışıyoruz. Bu durumu yaratanlara, şu görüntüyü bu ülkeye gösterenlere yazıklar olsun” dedi.

"CHP'LİLER KAVGA EDİYOR GÖRÜNTÜSÜ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Murat Emir ise şu "‘CHP’liler birbirleriyle kavga ediyor’ görüntüsü vermeye çalışıyorlar. Biz kimseyle kavga etmiyoruz. Biz baba ocağımızı bekliyoruz. Kadınlarla, gençlerle, milletvekillerimizle baba ocağımızı bekliyoruz. Ve hukuka uygun bir karar gelene kadar da burada olacağız. Ama hiçbir iletişim kurmadan, hiçbir güvenlik önlemi alınmadan bizim buradaki arkadaşlarımızı darp etmek üzere mafya bozuntusu insanların buraya yığılmasını asla kabul etmiyoruz ve bunun kasten yapıldığını biliyoruz. Sayın İçişleri Bakanı’na ulaşabilirsem söyleyeceğim, bu kasten yapılmıyorsa bir an evvel müdahale edilsin. Yoksa bu suçun parçası olurlar" diye konuştu.

"YARALAMA OLURSA SORUMLUSU İÇİŞLERİ BAKANI"

Mahmut Tanal da güvenlik güçlerinin alanda olduğunu fakat müdahale etmediklerini kaydederek, ”3 tane polis aracı aracı burada. Her bir araçta yaklaşık 40’ar polis bulunuyor. 120 polis burada otobüsün içinde. Şurada da 2 otobüs var, 80 polis de burada. Polislerin gözetiminde ve bu mafya bozuntusu şu anda burada. Burada olabilecek herhangi bir eylem nedeniyle ölüm, yaralama olursa bunun bir numaralı sorumlusu İçişleri Bakanı’dır, Ankara Emniyet Müdürlüğü’dür. Burada devlet yok” diye konuştu.