Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otelde yaşandığı öne sürülen gelişme, hem çalışanları hem de tatilcileri mağdur etti.
Gümbet'te bulunan ve 23 Eylül'e kadar faaliyet göstermesi planlanan otelin, çalışanların iki aylık ücretleri ve diğer alacaklarının ödenmediği iddiasıyla planlanandan önce kapatıldığı bildirildi.
Sezon boyunca otelde çalışan personel, haklarını alamadan işten çıkarıldıklarını belirtirken, otelde konaklayan müşterilerin de başka tesislere yönlendirildiği öğrenildi.
63 ÇALIŞAN ALACAKLARINI BEKLİYOR
Otel çalışanlarının iddiasına göre, toplam 63 personelin iki aylık maaşı ve biriken mesai alacakları ödenmedi.
Çalışanlar, alacakları ödenmeden oteli terk etmeyeceklerini ifade etti.
Otel personelinden Cavit Batıhan, yaşanan sürecin otelin hizmet veremez hale gelmesine neden olduğunu belirtti.
Batıhan, maaş ödemelerinin yapılmaması nedeniyle personelin çalışmadığını, bunun ardından müşterilerin de otelden ayrıldığını söyledi.
OTEL 5 GÜN ERKEN KAPATILDI İDDİASI
Batıhan'ın anlatımına göre otelin normal şartlarda 20 Eylül'de kapanması planlanırken, çalışanların maaşlarının ödenmemesi sonrasında süreç daha erken başladı.
Tur şirketlerinin otele çağrıldığını belirten Batıhan, müşterilerin başka tesislere götürüldüğünü ve otelin 5 gün erken kapatıldığını söyledi.
TATİLCİLER DE MAĞDUR OLDU
Yaşananlardan çalışanların yanı sıra otelde konaklayan müşteriler de etkilendi.
Edremit'ten Bodrum'a tatil için gelen Evnur Sandal, yıllar sonra Bodrum'u görmek için geldiklerini ancak planladıkları tatili tamamlayamadan otelden ayrılmak zorunda kaldıklarını anlattı.
Sandal, özellikle otel çalışanlarının mağduriyetinden üzüntü duyduklarını belirterek personele destek olmak istediklerini ancak ellerinden bir şey gelmediğini söyledi.

“4 YILDIZLI DİYE PAZARLANDI”
Otel müşterilerinden Murat Sandal ise kendilerine dört yıldızlı olarak pazarlanan tesisin beklentilerini karşılamadığını savundu.
Sandal, otel çalışanlarının güler yüzlü hizmeti dışında tesisin birçok özelliğinden şikayetçi olduklarını ifade etti.
Başka bir müşteri de otelin yeterli hizmeti vermediğini ve tatilin tamamlanmadan sona erdirilmesi nedeniyle ödedikleri ücretlerin iade edilip edilmeyeceği konusunda belirsizlik yaşadıklarını söyledi.
Otel personeli ise iki aylık ücretleri ile biriken diğer alacaklarının ödenmesini bekliyor.
Yeni evliler rotayı değiştirdi! Türkiye’nin yeni balayı adresiKültür - Sanat