Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı'nın eşi Dilek İmamoğlu Çağlayan Adliyesi'nde açıklama yaptı.
Terör soruşturmasından serbest kalmasının önemine işaret eden Özel, bu kararı 'kayyum atanması ihtimaline karşı önemli' buldu.
"BELEDİYE VEKİL SEÇECEK"
CHP lideri, şunları söyledi:
- 16 milyon İstanbullunun üst üste üç kez seçtiği, sayın İmamoğlu, tek suçu Erdoğan'ı yenmek olduğu için, bir sonraki seçime girdiğinde de kazanacağı için tutuklandı. İki tane kumpasla karşı karşıyayız. Biri terör iddiasıydı. Adli kontrol dahi yok. Ama diğer dosyadan tutuklanmasına karar verdiler. Kayyum atanması ihtimaline karşı önemlidir. Başkan'ın hızla özgürlüğüne kavuşması için gerekli itirazlar yapılacaktır. Bunlar hukuki olduğu gibi toplumsal itirazlardır. İnsanların sevgisi ve güveni boşuna değildir. Halka rağmen kimseye kumpas kurup onu oyun dışına itemezsiniz.
- Görev ve sorumluluklarını elinden alamazsınız. Belediyemiz için bir vekil seçilecek. Ekrem Başkan suçsuzluğu ispat edilene kadar, bu vekalet sürecek sonra görevinin başına dönecek. Ekrem başkan, morali yüksek şekilde kurulan kumpasın kim tarafından kurulduğunu biliyor. Alıp da saldıkları adamı suçüstü yapınca göstermelik tutuklama yapacak kadar acizler. Ülkedeki insanlar kimi cumhurbaşkanı yapacaklarına bir başkasının karar verebileceği kadar aciz değiller. Bu millet can verir ama sandığını vermez.
ŞİŞLİ'YE KAYYUM ATAMASI İHTİMALİ
- Şu anda Silivri'ye gideceğine dair bir bilgi var. Oyunu kullanan herkesi Saraçhane'ye davet ediyoruz. Bizim beklentimiz Saraçhane'deki büyük buluşmanın bugün de gerçekleşmesi.
- Necati Özkan, bir kuruş fatura kesmemiş kişiyi İBB'ye rüşvet vermekten tutukladılar.
- (Şişli'ye kayyum riski) Yargılamanın kesinleşmesini bekleriz ama ne olacak göreceğiz.
"BAŞIMIZ DİK"
Dilek İmamoğlu da "Alnımız ak başımız dik. Tüm alınan kararlar siyasidir. Biz yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.