Dolar 43,37
Euro 50,98
G. Altın 6.900,35
Btc 88.993
Dolar 43,37
Euro 50,98
G. Altın 6.900,35
Btc 88.993

Palandöken'de sezon açılışı

Erzurum'da bulunan ve dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi'nde, aydınlatılmış pistlerinde meşaleli kayak, ledli adamlar, lazer, kar motoru gösterisiyle sezon açılışı gerçekleştirildi.

Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 1

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da görkemli bir açılışa ev sahipliği yaptı.

1 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 2

Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış programı protokol konuşmaları ve dev Türk bayrağının zirveden inişi ile başladı.

2 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 3

Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü gecede gün boyu dağda görev yapan snow track operatörleri açılışta, karda drift yaptı.

3 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 4

Palandöken'in 2 bin 900 rakımında ledli ve ellerinde meşaleler bulunan kayakçılar katılımcıların alkışları arasında tek sıra halinde açılışın yapıldığı alana geldi. Kayakçılar ellerindeki meşalelerle 'Ejder' ve 'Palandöken' yazısını ateşledi.

4 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 5

Palandöken’in dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden olduğunu dile getiren Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Erzurum sadece tarihiyle kültürüyle değil, dünya standartlarındaki pistleriyle artık bir küresel markadır. Şunu iftiharla ifade edebiliriz ki Palandöken, Konaklı ve Kandilli tesislerimizle Türkiye’nin değil, Avrupa’nın hatta dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline geldik. Valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve özel sektörümüzün el birliğiyle tesislerimiz yenilendi. Bütün otellerimizde yangın tedbirleri gözden geçirildi. Suni karlama sistemlerimiz ve gece kayağı imkanlarımız geliştirildi” dedi.

5 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 6

Sezon açılışına eşi ile katılan öğretmen Ahmet Alptekin, "Erzurum’dayız, açılıştayız. Çok mutluyuz, çok güzel bir ambiyans olmuş. Tam Palandöken’e, turizm sezonuna yaraşır bir açılış oldu. Çok da güzel oldu. Çocuklarımız küçüktü, büyüdü bugün evde bırakabildik. O nedenle böyle serbest zaman bulabildik. Böyle çok şey kaçırıyormuşuz aslında sezon açılışlarında o nedenle çok mutlu olduk" dedi.

6 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 7
7 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 8
8 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 9
9 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 10
10 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 11
11 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 12
12 13
Palandöken'de sezon açılışı - Resim: 13
13 13
Haberler
Kurumsal
İçerikler
Sosyal Medya
© 2024 Nefes Gazetesi. Tüm hakları saklıdır.
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro