Sağlıklı bir kahvaltının sırları
Buck Yaşlılık Araştırmaları Enstitüsü'nün CEO'su Dr. Eric Verdin, sağlıklı bir kahvaltının nasıl olması gerektiğini anlattı.

ABD'deki Buck Yaşlılık Araştırmaları Enstitüsü'nün CEO'su olan 63 yaşındaki Eric Verdin, sağlıklı yaşam için iyi bir kahvaltının önemine dikkat çekti.
Uyguladığı beslenme taktikleri sayesinde 15 yıl gençleştiğini söyleyen Verdin'in kahvaltı önerileri şöyle:

Kan şekerinin artmasınını engelleyecek bir kahvaltı güne sağlıklı bir başlangıç.
Bu nedenle kahvaltıda fazla şekerli gıda tüketmemek gerekiyor.

Sütlü mısır gevreği ve portakal suyu kulağa sağlıklı gelebilir ama ikisi de büyük miktarda şeker içerdiği için hiç de iyi bir kahvaltı değil.

Kan şekerinin yükselmesi tip 2 diyabet gibi hastalıkların önünü açıyor ve yaşlanmayı hızlandırıyor.

Kahvaltıda hamur işi gıdalar da kan şekerini yükseltiyor.
Şeker ve karbonhidrat gün içinde vücudun enerji dengesini bozuyor.

Aşırı işlenmiş gıdalar zaten her zaman uzak durulması gereken ürünler.

En sağlıklı kahvaltı lifli ve protein içeren ürünlerden oluşuyor.

Yumurta, avokado ve somon ile tam tahıllı ekmek mükemmel bir kahvaltının özeti olabilir.

Kahvaltıda zeytinyağı ve tereyağı da dengeli bir beslenmede önemli yere sahip.

Yumurta ve somon gibi yağlı gıdalar günü enerjik geçirmeyi sağlıuor.

Tam tahıllı ekmek faydalı bakteri üreterek bağırsak sağlığına iyi geliyor.