İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ve İsrail'in saldırıları sonrası ilk kez sosyal medyadan paylaşım yaptı.
Arakçi son saldırılarla ilgili olarak "Netanyahu ve Trump’ın İran’a karşı başlattığı savaş tamamen provokasyonsuz, hukuka aykırı ve meşruiyetten yoksundur" yorumunu yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarını eleştiren İranlı bakan, "Trump 'Önce Amerika' söylemini 'Önce İsrail'e dönüştürdü ki bu da 'En son Amerika' anlamına geliyor" diye yazdı.
Bakan sözlerini "Güçlü Silahlı Kuvvetlerimiz bugüne hazırdır ve saldırganlara hak ettikleri dersi verecektir" diyerek bitirdi.
14 YIL ÖNCEKİ TWEETİ HATIRLATTI
Arakçi mesajının altına Trump'ın 9 Ekim 2012'de yaptığı bir paylaşımın ekran görüntüsünü ekledi. Ekran görüntüsünde Trump'ın "Obama'nın anket sonuçları düşüşte olduğuna göre Libya veya İran'a saldırı başlatmasını bekleyin. Çaresiz durumda" diye yazdığı görüldü.

Son anketler Trump'ın popülerliğinin genel olarak düştüğünü ve düşüş eğiliminin devam ettiğini gösteriyor.
Örneğin Emerson College Polling'in yaptığı anket Trump'ın onaylanmama oranının yüzde 55'e yükseldiğini gözler önüne serdi.
Hakan Fidan'dan telefon diplomasisiDünya