Oklahoma City Thunder sahasında San Antonio Spurs’ü 127-114 mağlup ederek NBA Finallerine dönüş yolunda kritik bir adım attı. Son NBA şampiyonu, Batı Konferansı final serisinde 3-2 öne geçti.

İki gün önce oynanan 4. maçta hücumda 82 sayıda kalan Thunder, bu kez çok daha canlıydı. Oklahoma City ekibi, üçüncü çeyreğin henüz 3.5 dakikası geride kalmışken aynı sayı barajına ulaşmıştı.

Shai Gilgeous-Alexander 32 sayıyla gecenin öne çıkan ismi oldu. Alex Caruso ise yedek kulübesinden gelerek 22 sayılık güçlü ve etkili bir performans sergiledi.

Jalen Williams ve Ajay Mitchell’in sakatlıkları nedeniyle forma giyemediği Thunder’da, Jared McCain ilk play-off maçına ilk beşte başladı. McCain, bu fırsatı iyi değerlendirerek 20 sayı üretti.

Chet Holmgren 16 sayı ve 11 ribauntla 'double-double' yaparken, Isaiah Hartenstein da 12 sayı ve 15 ribauntluk katkısıyla pota altında önemli bir rol oynadı.

Shai Gilgeous-Alexander dümende: Thunder, Spurs'ü yıkıp seriyi 3-2 yaptı - Resim : 1

WEMBANYAMA 15'TE 4 İLE OYNADI

San Antonio Spurs cephesinde Stephon Castle 24 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. Julian Champagnie 22 sayı kaydetti.

Victor Wembanyama ise 15 şut denemesinde yalnızca 4 isabet bulmasına rağmen maçı 20 sayıyla tamamladı.

Yedek kulübesinden gelen Keldon Johnson 15 sayı ekledi. Ancak Spurs’ün dış şutlardaki düşük yüzdesi gecenin belirleyici başlıklarından biriydi; San Antonio, 41 üçlük denemesinin 29’unu kaçırdı.

SERİ SAN ANTONIO'YA TAŞINIYOR

Serinin 6. maçı Perşembe günü San Antonio’da oynanacak. Eğer 7. maça gerek kalırsa, final niteliğindeki mücadele Cumartesi günü Oklahoma City’de yapılacak.

Bu seri sona yaklaşırken New York Knicks de rakibini bekliyor. Knicks, NBA Finalleri’nin 1. maçında 3 Haziran’da Thunder veya Spurs’e konuk olacak.