Türk futbolunun en üst seviye organizasyonu olan Süper Lig'de 69. sezonun başlamasına sayılı günler kala maçların oynanacağı statlar hazır.

Süper Lig'in yeni sezonu, 14 Ağustos Cuma günü son şampiyon Galatasaray ile ligin yeni ekiplerinden Çorum FK arasında oynanacak karşılaşmayla başlayacak.

Ligde mücadele eden 18 takım, maçlarını 18 farklı statta oynayacak.

Yeni sezonda lig müsabakaları 13 ildeki statlarda gerçekleştirilecek.

Süper Lig'de İstanbul'dan 6, Ankara, İzmir, Trabzon, Konya, Antalya, Kocaeli, Samsun, Gaziantep, Rize, Erzurum, Diyarbakır ve Çorum'dan birer ekip mücadele edecek.

EN FAZLA KAPASİTEYE SAHİP STATLAR

Galatasaray'ın iç saha maçlarını oynadığı RAMS Park, Süper Lig'in 2026-2027 sezonunda en fazla seyirci kapasitesine sahip stadı konumunda bulunuyor.

2011 yılından bu yana hizmet veren RAMS Park, 53 bin 387 seyirci kapasitesiyle yeni sezonda da sarı-kırmızılıların maçlarına ev sahipliği yapacak.

Fenerbahçe'nin iç saha müsabakalarını oynadığı Chobani Stadı da ligin en fazla seyirci kapasitesine sahip ikinci stadı olarak dikkati çekiyor. Sarı-lacivertli ekibe ev sahipliği yapan stat, yeni sezondaki maçlarda 47 bin 911 taraftarı ağırlayabilecek.

Süper Lig'de statlar hazır: En büyüğü ile en küçüğü arasında 49 bin kişilik fark - Resim : 1
Chobani Stadı

Beşiktaş'ın rakiplerini konuk ettiği Tüpraş Stadı ise 42 bin 684 kişi kapasitesiyle yeni sezonda taraftarlarını bekleyecek.

EN AZ KAPASİTEYE SAHİP STATLAR

İstanbul'daki Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı, yeni sezonda maç yapılacak yerler arasında en az kapasiteye sahip stat oldu.

Süper Lig'de bu sezon Eyüpspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak stadın 4 bin 274 seyirci kapasitesi bulunuyor.

Süper Lig'de 11. sezonuna hazırlanan Corendon Alanyaspor'un müsabakalarını yaptığı Alanya Oba Stadı 9 bin 785, ligin yeni takımlarından Çorum FK'nin rakiplerini konuk edeceği Çorum Şehir Stadı 13 bin 119, Kasımpaşa'ya ev sahipliği yapan Recep Tayyip Erdoğan Stadı da maçlarda 13 bin 797 seyirciyi ağırlayabilecek.

Süper Lig'de statlar hazır: En büyüğü ile en küçüğü arasında 49 bin kişilik fark - Resim : 2
Tüpraş Stadı

MODERN STATLAR

Süper Lig maçları, 2026-2027 sezonunda son yıllarda yapılan ve yenilenen modern statlarda oynanacak.

RAMS Park, Tüpraş Stadı, Başakşehir Fatih Terim Stadı, Papara Park, Gürsel Aksel Stadı, Alanya Oba Stadı, Gaziantep Stadı, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı, Eryaman Stadı, Kocaeli Stadı, Çaykur Didi Stadı, Diyarbakır Stadı ve Çorum Şehir Stadı 2008 yılı sonrasında açılan tesisler olarak ön plana çıkıyor.

İstanbul'daki Chobani Stadı ve Recep Tayyip Erdoğan Stadı da son dönemde yapılan yenileme çalışmalarıyla Türk futboluna hizmet veriyor.

Süper Lig 2026-2027 — Stat Kapasiteleri Kaynak: Türkiye Futbol Federasyonu
# Takım Stat Kapasite
1 Galatasaray RAMS Park 53.387
2 Fenerbahçe Chobani 47.911
3 Beşiktaş Tüpraş 42.684
4 Konyaspor MEDAŞ Konya Büyükşehir 41.135
5 Trabzonspor Papara Park 41.061
6 Kocaelispor Kocaeli 34.829
7 Samsunspor Samsun Yeni 19 Mayıs 34.346
8 Amed Sportif Faaliyetler Diyarbakır 30.480
9 Gaziantep FK Gaziantep 30.320
10 Göztepe ISONEM Park Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi 23.376
11 Erzurumspor FK Erzurum Kazım Karabekir 21.374
12 Gençlerbirliği Eryaman 20.000
13 İstanbul Başakşehir Başakşehir Fatih Terim 17.067
14 Çaykur Rizespor Çaykur Didi 14.879
15 Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan 13.797
16 Çorum FK Çorum Şehir 13.119
17 Alanyaspor Alanya Oba 9.785
18 Eyüpspor Esenyurt Necmi Kadıoğlu 4.274
Toplam kapasite (18 stat) 493.824

Kapasiteler büyükten küçüğe sıralanmıştır.