Hindistan'ın Ahmedabad kentinden dün havalandıktan kısa süre sonra doktorların kaldığı pansiyona düşen uçakta kurtulmayı başaran tek kişi 40 yaşındaki İngiliz vatandaşı Vishwash Kumar Ramesh oldu.
Aslında Vishwash uçağa kardeşi Ajaykumar Ramesh ile beraber binmişti ancak ikili farklı sıralardaki koltuklara oturmuştu. 40 yaşındaki Vishwash, Londra'ya giden uçakta 11A koltuğunda otururken, kardeşi kanadın diğer tarafındaki 11J koltuğundaydı.

Hastane yatağından Hindustan Times'a demeç veren Vishwash "Kalkıştan 30 saniye sonra yüksek bir ses duyuldu ve sonra uçak yere çakıldı. Her şey çok hızlı oldu" dedi.
BAŞTA UÇAK YOLCUSU OLDUĞUNA İNANMAMIŞLAR
40 yaşındaki İngiliz, gazeteye Hindistan'daki ailesini ziyaret ettikten sonra 20 yıldır yaşadığı İngiltere'ye dönmek için uçağa bindiğini anlattı.

Kardeşinin yakınlarında olduğunu anlatan Vishwash, kazadan sonra bilinci yerine geldiğinde etrafının cesetlerle çevrili olduğunu ve çok korktuğunu ifade etti. Polis de Vishwash'ın acil durum kapısından dışarı atlayarak kaçmayı başardığını anlattı.
Hatta yetkililerin belirttiğine göre Vishwash başta uçaktaki yolculardan biri olduğunu söylediğinde çevredekiler önce ona inanmamış.
'EN AZINDAN BİRİ KURTULDU'
Vishwash'ın uçakta olmayan bir diğer kardeşi Nayan Kumar Ramesh, aile evinden yaptığı açıklamada "Haberi duyduğumuzda şoke olduk. Onunla daha dün sabah konuşmuştuk. Yıkıldık, tam olarak yıkıldık. 'Uçaktan nasıl çıktığım konusunda hiçbir fikrim yok' dedi bana" diye anlatıyor.
Kardeşlerin annesi Manibai Ramesh ise bu trajediyle ilgili olarak "En azından içlerinden birinin kurtulması bir mucize" dedi.

Ramesh'i tedavi eden doktor Dhaval Gameti ise "Kafası çok karışıktı. Vücudunun her yerinde yaralar vardı ama hayati tehlikesi yok gibi görünüyordu" dedi. Medyaya yansıyan görüntülerde Vishwash'ın göğsünden, gözünden ve bacaklarından yaralandığı öğrenildi.
Uçakta 159 Hintli, 53 İngiliz, yedi Portekizli ve bir Kanadalı vardı. Bunlardan 11'i çocuk, ikisi de bebekti.