Meksikalı yerel bir müzik grubunun geçen hafta cuma gününden beri kayıp olarak aranan beş üyesinin cesetleri, Teksas sınırındaki Reynosa'da ormanlık alanda bulundu.
Meksika basınında yer alan habere göre, müzisyenlerin şiddetli şekilde darbedildikleri ve yakıldıkları tespit edildi. Grupo Fugitivo adlı grubun üyeleri cuma günü iş aldıklara mekana gitmek için bindikleri SUV'de akşam 10 sularında bir grup erkek tarafından kaçırılmıştı.
Tamaulipas Eyalet Savcısı Irving Barrios, yaptığı açıklamada müzisyenlerin muhtemelen uyuşturucu kartellerinin tetikçileri tarafından öldürüldüğünü belirtti.
Olayla bağlantılı olarak Cartel del Golfo’nun "Los Metros" fraksiyonuna mensup oldukları değerlendirilen dokuz kişi gözaltına alındı.
AİLELER PROTESTO DÜZENLEMİŞTİ
Müzisyenlerin kaybolmasının ardından aileleri, yetkililere başvurarak yardım talep etmişti. Reynosa Belediyesi önünde protesto düzenleyen aileler, yolu trafiğe kapatmıştı.
Ülkede özellikle "narcocorridos" olarak bilinen ve uyuşturucu kartellerini öven şarkılar seslendiren grupların, suç örgütlerinin hedefi haline geldiği biliniyor.
Ancak bu grubun o duruma bağlı olarak öldürülüp öldürülmediği bilinmiyor.
Başına 1 milyon dolar ödül konulmuştu, öldürüldüDünya