Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında meydana gelen deniz faciası, kahraman bir doktorun yürek burkan fedakârlığı ve sonrasında gelen acı haberle Türkiye’yi yasa boğdu. Denize açıldıkları teknenin ani şekilde su alarak batmaya başlamasıyla birlikte korku dolu anlar yaşandı.

Burhaniye Devlet Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı olarak görev yapan Dr. Şahin Bingüllü, felaket anında soğukkanlılığını koruyarak teknedeki can yeleklerini öncelikle çocuk yolculara dağıttı ve bizzat giydirerek hayatta kalmalarını sağladı. Sahil Güvenlik ekiplerinin zamanında müdahalesiyle teknede bulunan diğer 8 kişi sağ olarak kurtarılırken, Dr. Bingüllü açık denizde kayboldu.

6 saat kulaç atarak hayatta kaldı denilen doktor haberi yanlış çıktı. Kahraman doktorun cansız bedenine ulaşıldı. Can yeleğini çocuklara vermiş - Resim : 1

ASILSIZ ÇIKAN HABERLER

Olayın hemen ardından ulusal ve yerel medyada yer alan ilk haberlerde, Dr. Şahin Bingüllü’nün karanlık suların ortasında 6 saat kulaç atarak kıyıya ulaştığı ve hayatta kaldığı yönünde iddialar hızla yayıldı. Binlerce kişiye umut olan bu sevindirici haberlerin ardından Sahil Güvenlik, deniz polisi ve arama kurtarma timleri bölgede geniş çaplı bir tarama operasyonu başlattı.

Ancak, aradan geçen saatlerin ardından yapılan yoğun çalışmalar ve dalgıçların taramaları neticesinde, 6 saat yüzerek kurtulduğu iddia edilen kahraman hekimin maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Ertesi sabah saat 10.30 sıralarında deniz yüzeyine çıkarılan cenaze, otopsi ve adli işlemler için hastane morguna kaldırıldı.

KENDİ CANINI FEDA ETTİ

Can yeleğini kendi üzeresinden çıkarıp minik yolculara vererek adeta insanlık dersi veren Dr. Şahin Bingüllü’nün bu fedakârlığı, meslektaşlarını, yakınlarını ve tüm Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğdu. Sağlık camiasında ve görev yaptığı Burhaniye Devlet Hastanesi'nde çok sevilen başarılı hekimin acı kaybı, yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu.

6 saat kulaç atarak hayatta kaldı denilen doktor haberi yanlış çıktı. Kahraman doktorun cansız bedenine ulaşıldı. Can yeleğini çocuklara vermiş - Resim : 2