İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından başlayan eylemleri takip eden gazeteciler, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Yapılan itirazın ardından foto muhabirleri Kurtuluş Arı, Hayri Tunç, Gökhan Kam, Bülent Kılıç ile AFP muhabiri Yasin Akgül, Now TV muhabiri Ali Onur Tosun, gazeteci Zeynep Kuray’ın tahliye edilmelerine karar verildi.
Gazetecilerin saatler içerisinde serbest bırakıldı.
"İŞLEM BAŞLATILMALI"
Diğer taraftan DİSK Basın-İş konuya ilişkin “Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bu kumpastan öylece sıyrılamaz. HSK, hukuksuz karar veren yargı mensupları hakkında derhal işlem başlatmalıdır” açıklamasını yaptı.
BAKAN: DURUMLARINA BİR BAKTIRALIM
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gazetecilerin tutuklanmasına ilişkin dün yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
- Gazetecilerin tutuklanmasını hiç kimse istemez. Gazeteciler toplumu bilgilendirmek için görev yapan kişilerdir. Orada gazeteci olarak şiddet eylemine katılmışsa, dosyasındaki durum nedir bizim bilmemiz mümkün değil. Bahsettiğiniz gazetecilerle ilgili olarak onların durumlarını bir soralım, araştıralım. Gazetecilerin bir mağduriyeti söz konusu olmasın. Durumlarına bir baktıralım.
İstanbul'da 7 gazeteci tutuklandıGündem