Acemi kasaplar acile akın etti
Kurban Bayramı'nda acemi kasaplar yaralanınca sabah saatlerinde hastanelerin acil servisleri doldu.
Kurban Bayramı'nın ilk saatlerinde Samsun, Düzce ve Kayseri'de acemi kasaplar hastanelere akın etti.
Düzce'de kurban kesimi sırasında dikkatsizlik sonucu veya hayvanların darbesiyle yaralanan 57 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.
Kayseri'de kendi araçları ve ambulanslar ile hastaneye gelen acemi kasaplar, tedavi altına alındı. Yaralanan vatandaşlardan bazıları kurbanı keserken, bazıları da deri yüzerken yaralandıklarını söyledi.
El, kol ve bacak bölgelerinden yaralanan vatandaşlar, kimileri kendi imkânlarıyla Samsun Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne gelirken, kimileri ise sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı.
Acil servislerde yoğunluk oluşurken, yaralıların tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
Kendini yaralayan Mustafa Durak, "Hayvan kesimi yaparken hayvan çırpındı. Bıçak elimden kaydı ve baldırıma saplandı" dedi.
Şanlıurfa genelindeki hastanelerde yoğunluk oluşturan ve halk arasında 'acemi kasap' olarak adlandırılan 232 kişinin tedavileri yapıldı. İlk müdahaleleri tamamlanan yaralıların büyük bölümünün taburcu edildiği öğrenildi.
Bayram sabahı kurbanını kendi imkanlarıyla kesmek isteyen Cuma Yıldız, kesim sırasında elinden yaralandı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Yıldız’ın başparmağında ciddi hasar oluştuğu belirtildi. Tedavi sürecinde yaşadıklarını anlatan Yıldız, vatandaşlara uyarıda bulunarak “Kurbanı kesmeye çalışırken elimi kestim. Buna da şükür, daha kötüsü de olabilirdi. Buradan acemi kasaplara şunu söylemek istiyorum; kasaplık herkesin işi değildir. Bilmediğiniz işi yapmayın. Kasaba ücret versinler, riskli işler yapmasınlar” dedi.