AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da düzenlediği basın toplantısında mutlak butlan kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Çelik, CHP’lilerin kendi aralarında yürüttüğü iç çatışmanın kasti bir biçimde AKP'ye fatura edilmek istendiğini ve sürecin bir "yalan siyasetine" dönüştürüldüğünü ifade etti.
Çelik, Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı saygısız ifadeler kullandığını ve düşmanca bir siyasi üslubu takip ettiğini öne sürdü.
Siyasi eleştiriyi saygıyla karşıladıklarını vurgulayan Çelik, "Siyasi protestoyu saygıyla karşılarız. Fakat siyasi eleştiriyi aşan; siyasi hakaret, hedef gösterme ve siyasi tehdit anlamına gelen bütün ifadeleri Sayın Özgür Özel'e ve orada bu ifadeleri kullanan bazı kişilere aynen iade ediyoruz. Siyasi zorbalığa ve siyasi eşkıyalığa asla izin vermeyiz. Bir, iki gündür kullanılan ifadeler tamamen haddini aşmıştır" dedi.
"CUMHURBAŞKANIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"
Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızı, AK Parti'mizi, Cumhur İttifakı'mızı bu üslupla hedef alması karşısında bizim onların önüne koyacağımız şey, en net ve en kesin hukuki ve siyasi mücadeledir. Sayın Cumhurbaşkanımız bizim kırmızı çizgimizdir, bu kırmızı çizgiye kimseyi dokundurmayız. Hukuk önünde ve siyaset yoluyla bunlarla hesaplaşmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Çelik, "Karar konusunun sonrasında ortaya çıkan tablo nasıl başladı? Hiçbir şekilde hiçbir siyasi parti, AK Parti, Cumhur İttifakı ya da diğer muhalefet partileri bu olayın tarafı değillerdi" dedi.
"SİYASETÇİNİN TOMA'NIN ÜZERİNDE NE İŞİ VAR?"
Geçmişte CHP iç siyasetine yönelik yaptığı bir benzetmeyi hatırlatan Çelik, "İki üç yıl evvel partimizin bir toplantısında, bir kongremizde konuşurken 'CHP'nin içi Orta Doğu'dan daha karışık' demiştim. Orta Doğu'ya haksızlık etmişim. CHP'nin içi Orta Doğu'vu fersah fersah geride bırakacak kadar karışık. Biz bu olayın hiçbir tarafında değiliz, hiçbir tarafında da olmaya niyetimiz yok" dedi.
Çelik, Özgür Özel'in dünkü yürüyüşte TOMA'nın üzerine çıkmasını eleştirerek, "Bir siyasetçinin konuşacağı yer ya kürsüdür ya da parti otobüsüdür. Bir siyasetçinin TOMA'nın üzerinde ne işi var?" diye sordu.