Nasuh Mahruki, 15 Temmuz'la ilgili yapmış olduğu paylaşım sebebiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında hâkim karşısına çıktı. Bakırköy Adliyesi'nde görülen duruşmada Mahruki'nin tahliyesine karar verildi.

NE OLMUŞTU?

17 Temmuz'dan bu yana tutuklu bulunan eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahruki hakkında, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yapmış olduğu sosyal medya paylaşımı nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Soruşturmanın dayanağı olarak Mahruki'nin 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yapmış olduğu paylaşım gösterildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, paylaşım üzerine Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi kapsamında resen soruşturma başlatmış ve bu kapsamda 17 Temmuz tarihinde Mahruki'nin tutuklanmasına karar verilmişti.

Nasuh Mahruki paylaşımında, “15 Temmuz önceden fark edilmiş ancak rejim değişikliği için bir fırsat olarak görülerek bilerek engellenmemiş kontrollü bir şekilde kalkışılmasına müsaade edilmiş bir darbe girişimidir. Baş planlayıcısı ABD’dir, Fil’i feda etmiş, Vezir’i almıştır, Erdoğan’ı Şah yapmış Türk milletini Mat etmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.