Trendyol Süper Lig'de 30. haftanın maçında Fenerbahçe, evinde Trabzonspor karşılaştı.
Sarı lacivertliler, rakibini 4-1 yenerek şampiyonluk yarışında Galatasaray ile arasındaki puan farkını 3’e indirdi.
Karşılaşmada 1 asist yapan ve bir dönem teknik direktör Jose Mourinho ile yaşadığı sorun nedeniyle kadro dışı kalan Allan Saint-Maximin, maç sonu açıklamalarda bulundu.
Maximin, şunları söyledi:
"Takım adına çok mutluyum, çok zor bir maçtı. 1-0'dan 4-1 kazandık, bu harika. Taraftarlarımız bunu hak ediyor. Trabzonspor gibi zorlu maçları kazanmalıyız. İki takım arasındaki geçmişten de bilgi sahibiyim. Deplasmandaki maçta da ne kadar zorlu maçlar olduğunu gördüm."
MOURINHO İLE ARASINDAKİ GERİLİM
"Bu konu hakkında söylenecek çok şey var ama benim, Jose Mourinho ile problemim yok. İyi bir ilişkimiz var. Jose Mourinho'yu çok seviyorum. Kendisi de bana göre aynı hisleri paylaşıyordur. Sosyal medyada bir şeyler görüyorsunuz ama sosyal medyada gördüğünüz her şey doğru değil. Ben elimden geleni yapıyorum. Teknik direktör olmak da kolay değil. Çünkü tercih yapmaları gerekiyor. Bu hafta Kostic, geçen hafta Djiku kadroda değildi. Benim adıma zordu ama elimden geleni yapmak istiyordu. Benim için en önemlisi bu kulüp ve taraftarlar. Bu kulüp her şeyden daha büyük. Talisca için de güzel bir gün oldu, tebrik ederim."
SZYMANSKI: TALISCA'DAN DA BEKLENEN KALİTEDE ŞUTLAR BUNLAR
Sebastian Szymanski’nin maç sonu açıklamaları ise şöyle:
“Talisca'yı performansı ve harika golünden dolayı tebrik ettim. Talisca'dan da beklenen kalitede şutlar bunlar. Maça iyi başladık. Kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirdik ama şanssız bir gol yedik. İkinci yarı Fenerbahçe olduğumuzu rakibimize gösterdik. Sonuç bu.”
TALISCA: SÜRECE SAYGI DUYDUM
Yaptığı hat-trick ile maçın kahramanı olan Anderson Talisca ise maç sonu şu yorumları yaptı:
“Buraya geldiğim ilk günden itibaren içinde bulunduğum sürece saygı duydum. Bu dev kulübü temsil ediyor olmak çok büyük mutluluk. Adaptasyonu en kısa sürede tamamlamak benim için çok önemliydi. Takımın bugün gösterdiği performanstan çok mutluyum. Sürece her zaman inandım. Her geçen gün daha iyiye gitmeyi düşündüm. Bana her zaman destek veren hocama ve kulüp çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.”
“ALEX ÇOK BÜYÜK BİR İSİM”
“Aslında birkaç maçtır bunu da deniyordum. Tek vuruşta gol atma kalitemin olduğunu biliyordum. Kariyerimde böyle birçok güzel golüm vardı ama bu da şüphesiz en iyilerden biri oldu. Gol attığımda çalan müziğe dikkat etmemiştim. Alex'in gol attığında çalan müziğin yeniden çalması mutluluk verici. Alex çok büyük bir isim. Burada çok büyük izler bıraktı. Buraya geldiğimde de bana mesaj attı. Umarım ben de aynı başarıları elde ederim.”
Talisca'dan göz kamaştıran hat-trick: Süper Lig'de bir ilki başardıFutbol
Fenerbahçe, Trabzonspor'u Talisca ile dağıttı: Galatasaray ile fark üçe düştüFutbol