İran merkezli Tasnim Haber Ajansı, Katoliklerin ruhani lideri Papa 14’üncü Leo’nun İran’ın Vatikan Büyükelçisi Muhammed Hüseyin Muhtari’ye Vatikan’ın en yüksek diplomatik onur nişanı olan “9’uncu Pius Nişanı”nı verdiğini duyurdu.
Papa Leo’nun geçen ay ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını kınamasının ardından Muhtari’ye verdiği onur nişanı, Papa’nın savaş karşıtı duruşuyla ilişkilendirildi.
Vatikan’ın en seçkin şövalyelik nişanları arasında yer alan 9'uncu Pius Nişanı’nın, diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi ile barış ve diyalog çabalarına katkı sunan büyükelçi ve önemli isimlere verildiği biliniyor.
TRUMP PAPA'YI ELEŞTİRMİŞTİ
ABD Başkanı Donald Trump, Papa'nın savaş karşıtı açıklamalarına sert tepki göstererek, onu "suça karşı zayıf" ve "dış politikada berbat" olmakla suçlamış, "İran'ın nükleer silaha sahip olmasını bir sorun olarak görmeyen bir papa istemiyorum" demişti.
Papa, şampiyon İnter'i kabul etti: Hakan Çalhanoğlu katılmadıFutbol