10 kişilik Arsenal, şampiyona geçit vermedi

Premier Lig şampiyonu Liverpool, lig ikincisi Arsenal'i ağırladığı maçta 2-0'lık üstünlüğünü koruyamadı ve 10 kişilik rakibi karşısında sahadan 1 puan aldı.

Premier Lig’in 36. haftasında Anfield Road’da oynanan dev maçta Liverpool ile Arsenal yenişemedi. Karşılaşma, erken gelen goller ve kartlarla tam bir futbol şölenine sahne oldu.

Maça hızlı başlayan ev sahibi Liverpool, henüz 20. dakikada Cody Gakpo’nun golüyle perdeyi açtı. Bu golün hemen ardından, sadece bir dakika sonra Luis Diaz skoru 2-0’a getirerek tribünleri ayağa kaldırdı.

İkinci yarıya etkili başlayan Arsenal, 47. dakikada Gabriel Martinelli ile umutlandı. Dakikalar 70’i gösterdiğinde sahneye çıkan Mikel Merino, attığı golle skora denge getirdi: 2-2.

Ancak Arsenal için işler yolunda gitmedi. 79. dakikada Mikel Merino, Darwin Nunez’e yaptığı sert müdahale sonrası ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı.

Konuk ekip son bölümü 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Bu sonuçla, haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan eden Liverpool puanını 83’e yükseltti. Arsenal ise 68 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Liverpool Arsenal İngiltere Premier Lig
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber