10 yılda 500 binden fazla uyuşturucu operasyonu
Cumhurbaşkanlığı 2026 Yılı Yıllık Programı’na göre, uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğini engellemek amacıyla 2015 yılında kurulan Narkotimler, geride kalan 10 yılda toplam 555 binin üzerinde olaya müdahalede bulundu. Program, sentetik uyuşturucu maddelerinin gelecek dönemde mücadelenin ana odağı olacağını öngörürken, önümüzdeki süreçte 242 bin 550 operasyon hedeflendiği belirtildi.
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde uyuşturucuyla mücadele için kurulan Narkotimler'in son 10 yıllık performansı ve gelecek hedefleri, 2026 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı.
Uyuşturucunun sokak düzeyli satışı ve ulaşılabilirliğini engellemek amacıyla 81 ilde aktif olan Narkotimler, 2015 yılından bu yana toplam 555 bin 165 olaya müdahale etti.
Programda, son yıllarda yaygınlaşan sentetik uyuşturucu maddelerinin, gelecek dönemde uyuşturucu ile en büyük mücadele alanı olacağı öngörüsüne yer verildi.
Bu strateji doğrultusunda, sadece uyuşturucunun kaçakçılığı ve satışı değil, aynı zamanda bunların üretiminde kullanılan ara kimyasalların üretim ve ticaretinin denetiminde etkinlik artırılacak.
Uyuşturucuya erişimin engellenmesi amacıyla kolluk hizmetlerinin etkinliği artırılırken, birçok önleyici sosyal proje de hayata geçirildi.
Gelecek dönemdeki hedefler kapsamında, uyuşturucu suçlarıyla mücadele kapsamında 242 bin 550 operasyon gerçekleştirilmesi planlanıyor.