120 bin güvenlik kamerası hacklendi, dört kişi yakalandı

Güney Kore'de ev ve iş yerlerine kurulu çok sayıda güvenlik kamerasını hackleyerek cinsel içerikli videolar üretmekle suçlanan 4 kişiyi yakalandı.

Kore Ulusal Polis Teşkilatı'na bağlı Ulusal Soruşturma Ofisi'nden yapılan açıklamada, birbirinden bağımsız şekilde hareket eden dört kişinin, ev ve iş yerlerine kurulu kameraları hacklemek suçundan yakalandığı belirtildi.

The Korea Herald gazetesinin haberine göre açıklamada, biri 63 bin, diğeri 70 bin güvenlik kamerasına erişim sağlayarak yüzlerce cinsel içerikli video oluşturan iki şüphelinin bu görüntüleri yurt dışındaki platformlara satarak yüksek miktarda kazanç sağladığı bildirildi.

Diğer iki şüphelinin ise sırasıyla 15 bin ve 136 kamerayı hacklediği ancak elde ettikleri görüntüleri dağıtmadığı ifade edildi.

Şüphelilerden üçü gözaltına alınırken, biri serbest bırakıldı.

Yetkililer, şüphelilerden ikisinin ürettiği videoların geçen yıl yabancı bir internet sitesine yüklenen yasa dışı içeriklerin yüzde 62'sini oluşturduğunun tespit edildiğini aktararak, söz konusu platformun kapatılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bilgisini paylaştı.

'ŞİFRELERİNİZİ DÜZENLİ OLARAK GÜNCELLEYİN' UYARISI

Genellikle güvenlik ya da çocuk ve evcil hayvan izleme amacıyla kullanılan IP kameralarının ayrı kayıt cihazına ihtiyaç duymadığının altını çizen yetkililer, görüntüleri internet üzerinden ileten bu cihazların hacklenmeye karşı savunmasız olduklarını kaydetti.

Yetkililer, kullanıcılara karmaşık şifreler oluşturma ve cihazların yazılımını düzenli olarak güncelleme çağrısı yaptı.

Güney Kore
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber