19 şehir için ‘sarı’ alarm
İçişleri Bakanlığı, 19 il için ‘sarı’ meteorolojik uyarı yapıldığını bildirdi.
İçişleri Bakanlığı’ndan 19 şehirdeki hava durumuyla ilgili açıklama yapıldı.
Açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre 30 Mayıs 2025 tarihinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle 19 il için sarı uyarı verildiği belirtildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
- "Bugün öğle saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Yozgat'ın Doğusu, Kırşehir ve Nevşehir'de yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
- Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli illeri ile Muğla'nın iç kesimleri, İzmir, Aydın ve Manisa'nın doğusu, Kütahya'nın güney ve doğusu), Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta ve Burdur ile Antalya'nın iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzeybatısında (Eskişehir'in güney ve doğu, Konya'nın kuzey ve Ankara'nın güney ve batı ilçeleri) yerel kuvvetli olması bekleniyor.
VALİLİKLER BİLGİLENDİRİLDİ
- Sarı Uyarı verilen İl Valilikleri bilgilendirilmiştir. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını; yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz."