AB, Microsoft’un Teams taahhütlerini kabul etti

Avrupa Komisyonu, Microsoft’un Office paketlerinden Teams’i ayırma ve fiyat indirimi gibi taahhütlerini kabul ederek rekabet soruşturmasını sonuçlandırdı.

Avrupa Komisyonu, Microsoft’un Teams platformuna ilişkin rekabet endişelerini gidermek amacıyla sunduğu taahhütleri kabul ettiğini duyurdu. Karara göre Microsoft, Office 365 ve Microsoft 365 paketlerinin Teams’siz versiyonlarını daha düşük fiyatla sunacak.

SORUŞTURMA SLACK VE ALFAVIEW ŞİKAYETİYLE BAŞLADI

AB düzenleyicileri, Salesforce’a bağlı Slack Technologies ve Alman rakip alfaview’in şikayetleri üzerine Microsoft hakkında soruşturma açmıştı. İncelemelerde, Microsoft’un Word, Excel, PowerPoint ve Outlook gibi uygulamalarla birlikte Teams’i paketleyerek haksız rekabet avantajı sağladığı sonucuna varılmıştı.

İLK AYRIM YETERSİZ BULUNDU

Microsoft, soruşturmanın açılmasının ardından Teams’i Office’ten ayırmıştı. Ancak Komisyon, yapılan değişikliklerin rekabet endişelerini gidermekte yetersiz kaldığını belirtti. Bunun üzerine şirket, yeni taahhütler sunmak zorunda kaldı.

Microsoft’un Avrupa hükümet ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Nanna-Louise Linde, “Komisyon ile yürüttüğümüz diyalog sayesinde bu anlaşmaya vardık. Şimdi bu yeni yükümlülükleri hızlı ve eksiksiz bir şekilde uygulamaya odaklanıyoruz” dedi.

CEZA ALMADAN SÜREÇ KAPANDI

Reuters’ın daha önce aktardığına göre, Microsoft’un sunduğu taahhütlerin kabul edilmesiyle şirketin AB tarafından olası bir rekabet cezasından kurtulması bekleniyordu. Komisyon’un son kararıyla bu beklenti gerçekleşmiş oldu.

Microsoft Avrupa Birliği
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber