ABD'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaksınız

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Husilere destek veren İran’ı "Sonuçlarına katlanacaksınız" diyerek tehdit etti.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran’ın Yemen’deki Husilere verdiği desteğin cezasız kalmayacağını belirterek, "Sonuçlarına, bizim seçeceğimiz zaman ve yerde katlanacaksınız" tehdidinde bulundu.

Sosyal medya platformu X üzerinden "İran’a mesaj" başlıklı bir paylaşım yapan Hegseth, "Husilere verdiğiniz ölümcül desteği görüyoruz. Ne yaptığınızı çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

İran’ın "Amerikan ordusunun neler yapabileceğini çok iyi bildiğini" kaydeden Hegseth, Tahran’ın bu konuda "daha önce uyarıldığını" söyledi.

İran’ın Yemen’deki Husilere verdiği desteğin cezasız kalmayacağını ifade eden Hegseth, "Sonuçlarına, bizim seçeceğimiz zaman ve yerde katlanacaksınız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Mart’ta yaptığı açıklamada, ABD ordusuna Yemen’deki İran destekli Husilere karşı büyük bir saldırı başlatma talimatı verdiğini duyurmuştu.

Gelişmenin ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Yemen’in farklı bölgelerindeki Husi hedeflerine yoğun hava saldırıları gerçekleştirmeye başlamıştı.

Misilleme olarak ABD gemilerini ve dronlarını hedef alan Husiler ayrıca İsrail’e yönelik saldırılarını sürdürmüştü.

Husiler ABD
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber