ABD’den Suriye ile ortak operasyon

ABD ve Suriye güçleri, terör örgütü IŞİD'in silah depolama tesislerine hava saldırısı düzenledi.

ABD ordusu, Suriye'nin güneyinde terör örgütü IŞİD'e ait silah depolarının bulunduğu 15 tesisi imha ettiğini açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye güçleriyle birlikte 24-27 Kasım tarihleri ​​arasında Rif Şam şehrindeki çok sayıda depolama tesisinin imha edildiğini bildirdi.

CENTCOM açıklamasında, "Ortak operasyonda 130'dan fazla havan ve roket, çok sayıda saldırı tüfeği, makineli tüfek, tanksavar mayını ve el yapımı patlayıcı yapımı için gerekli malzemeler imha edildi" ifadelerini kullandı.

CENTCOM Komutanı Amiral Brad Cooper, operasyonun “IŞİD’e karşı elde edilen kazanımların kalıcı olmasını sağlamayı amaçladığını” vurguladı.

Terör örgütü IŞİD son dönemde bölgedeki hücre yapılanmalarıyla yeniden etkinlik kazanmaya çalışıyor.

Suriye hükümeti, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyona katılan 90. ortak olmuştu.

ABD Suriye IŞİD
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber