ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi'ne onay çıktı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi adayı Tom Barrack, Senato'dan onay aldı.

ABD Senatosu'nda, ABD Başkanı Donald Trump'ın aday gösterdiği Tom Barrack'a ilişkin oylama yapıldı.

Oylama sonucunda 36 "hayır" oyuna karşı 60 "evet" oyu alan Barrack, ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak onay aldı. Evet oylarının çoğu 100 üyeli Senatoda 53 sandalyeye sahip olan Cumhuriyetçilerden geldi.

Nisan ayı başında Senato'daki onay oturumunda Barrack, "Avrupa, Asya ve Orta Doğu'nun en stratejik kavşağında yer alan değerli NATO ortağımız Türkiye'nin NATO'ya katkıları saymakla bitmez" ifadesini kullanmıştı.

Barrack, Senato'da kendisine Nisan ayının başında yöneltilen bir soruya, "Recep Tayyip Erdoğan'a tavsiyem şudur, ABD'nin Başkanı'yla çarpışma rotasına girmekten kaçınması olacaktır. Bu akıllıca olmaz" yanıtını vermişti

TOM BARRACK KİMDİR?

ABD'nin California eyaletinde doğup büyüyen 77 yaşındaki Barrack, lisans eğitimini Güney California Üniversitesinde, hukuk eğitimini de San Diego Üniversitesinde tamamladı.

Lübnan'ın Zahle kentinden 1900 yılında ABD'ye göç eden Lübnanlı Hıristiyan göçmen bir ailenin torunu olan Barrack, babasının bakkal, annesinin sekreter olduğu Los Angeles'taki Culver City'de büyüdü.

Öğrencilik yıllarında rugby takımına girerek sporla ilgilenen Barrack, avukat olarak Suudi Arabistan'da çalıştı.

1980'lerde Reagan yönetiminde İçişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Barrack, ABD'nin 40. Başkanı Ronald Reagan ile California'daki Rancho del Cielo bölgesinde komşuluk yaptı.

Tom Barrack Donald Trump ABD Türkiye
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber