Adalet Bakanı: Terörsüz Türkiye'nin şafağındayız
Adalet Bakanı Tunç, Bahçeli'nin çıkışıyla başlayan sürece ilişkin "Ülkemizi terörün her türlüsünden arındırarak daha huzurlu bir geleceğe kavuşturmanın gayreti içerisinde durmadan çalışacağız" dedi.
İzmir Adliyesi’ne 5 Ocak 2017'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı ve uzun namlulu saldırıyı önleyen, mermisi bitince teröristlerin açtığı ateşle şehit olan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli polis memuru Fethi Sekin ve aynı saldırıda şehit olan mübaşir Musa Can, ölümlerinin 8. yılında anıldı.
İzmir Adliyesi'nde düzenlenen törene şehit ailelerinin yanı sıra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan katıldı.
"Aziz şehitlerimizi her zaman terörsüz Türkiye’nin kahramanları olacak anacağız" diyen Bakan Tunç, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ‘terörsüz Türkiye’ yüzyılı olacağını ifade etti.
Tunç, şöyle konuştu:
- Ülkemiz üzerinde hain emeller besleyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacakları adımları her zaman kararla attık. Bu anlamda tarihi bir süreçten geçiyoruz.
- Devletimizin kararlı politikaları, cesur adımlarının yanında Suriye’nin özgürleşmesiyle birlikte küresel güçlerin ülkemizde kullanışlı bir maşa olarak kullandıkları terör örgütleri bitme ve tükenme noktasına gelmiştir. İnşallah çok yakın zamanda tamamen yok olacaklardır. Terörsüz Türkiye’nin şafağındayız.
- Ülkemizi terörün her türlüsünden arındırarak daha huzurlu bir geleceğe kavuşturmanın gayreti içerisinde durmadan çalışacağız.