AKP'de iki günde beşinci istifa

AKP'de Elazığ ve Muğla'dan gelen istifa haberlerine yenileri eklendi. Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir ve Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk de görevlerinden ayrıldığını açıkladı.

AKP teşkilatlarında Elazığ ve Muğla'da başlayan istifa dalgası, bugün Adıyaman ve Niğde'yle devam etti.

İlk olarak AKP Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında yayınladığı uzun bir teşekkür mesajıyla görevinden ayrıldığını duyurdu.

İl başkanlığı koltuğuna Haziran 2024'te oturan Kablan, istifa mesajında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Partisi için çalışmaya devam edeceğini söyledi:

"Davamız için çalışmaya, teşkilatımızın emrinde olmaya devam edeceğim. Hizmet, bir bayrak yarışıdır. İsimler değişir; ama inanç, azim ve ideal baki kalır. Rabbim, niyetimizi halis, akıbetimizi hayırlı eylesin. Milletimizin hayır duasından ayırmasın."

Birkaç saat sonra Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir de Kablan'ınkine benzer bir ayrılık mesajı yayınladı.

Kararın kendi iradesi ve Genel Merkez’in bilgisi doğrultusunda alındığını ileri sürdü.

Özdemir, iki yıldır bu görevdeydi.

Son olarak Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Eylül 2024'ten beri İl Başkanlığı koltuğunda oturan Ömer Faruk Göktürk "Gerek babamın sağlık durumu, gerekse benim geçirmem gereken operasyonlar nedeniyle, uzunca bir süre Çanakkale’den ayrılmak zorunda kalacağım" dedi.

AKP İstifa
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber