Alarmları söküp kıyafetleri internette sattı: Aylık 70 bin TL kazandı

İstanbul Arnavutköy’de büyük giyim mağazalarına girerek kıyafetlerin alarmlarını söküp çaldığı ürünleri internet üzerinden satan Veli Yaman isimli şüpheli yakalandı. Şahsın, bu yöntemle aylık yaklaşık 70 bin TL kazanç elde ettiği belirlendi.

Olay, geçtiğimiz günlerde Arnavutköy'de meydana geldi. Veli Yaman isimli şahıs, çeşitli büyük firmalara ait giyim mağazalarına giderek kıyafetleri deniyormuş gibi soyunma kabinlerine girdi.

SOYUNMA KABİNİNDE ALARMLARI SÖKTÜ

Yanında getirdiği penseyle kıyafetlerin üzerindeki alarmları söken Yaman, çantasına doldurduğu kıyafetlerle mağazalardan çıktı.

KAĞIT DOLU ÇANTAYLA MAĞAZALARA GİRDİ

Şüphelinin, mağazalara kağıt dolu çantayla girdiği, kabinlerde kağıtları boşaltıp yerlerine çaldığı kıyafetleri koyduğu tespit edildi.

KAMERALARA YANSIDI

Mağaza yetkililerinin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Görüntülerde şüphelinin kıyafet deneme bahanesiyle soyunma kabinine girdiği, daha sonra ürünleri çalarak çıktığı görüldü.

POLİS ÇOK SAYIDA DELİL ELE GEÇİRDİ

Polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanan Veli Yaman'ın çantasında çok sayıda alarm sökmeye yarayan alet, pense ve çalınan kıyafetler bulundu.

Şüphelinin bu ürünleri internet üzerinden sattığı ve aylık yaklaşık 70 bin lira kazanç elde ettiği belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yaman, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. O anlar güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

İstanbul Arnavutköy Hırsızlık
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber