Altın fiyatları rekor tazeledi
Altın fiyatları bugün bir kez daha rekor kırdı. Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında artan ticaret gerilimi, güvenli limana talebi artırıyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın başlattığı ticaret savaşı, yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesine neden olmaya devam ediyor.
Londra'da metal borsasında fiyatlanan spot ons altın fiyatı bu sabah 2 bin 860 dolara ulaşarak tüm zamanların zirvesini gördü.
New York'ta fiyatlanan vadeli ons altın fiyatı ise bugün 2 bin 888 dolara ulaştı.
Gram altın fiyatı da bu sabah 3 bin 310 TL'ye ulaştı ve rekor kırdı.
TARİFE GERİLİMİ SÜRÜYOR
Trump, yüzde 25'erlik gümrük vergisi kararının uygulamaya geçmesine saatler kala Kanada ve Meksika'ya 30'ar günlük süre verdiğini açıklamıştı.
Trump, iki ülkenin ABD'ye uyuşturucu ve kaçak göçmen geçişleri ile ilgili daha fazla destek sözü verdiğini belirtmişti. Beyaz Saray ayrıca, bu iki ülkenin ABD'den daha fazla ürün ithal etmelerini ve bu yolla dış ticaret açıklarının azaltılmasını istiyor.
Kanada ve Meksika için 30 günlük erteleme kararı piyasalarda olumlu karşılanırken, yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulanan Çin'in bugün misillemede bulunması piyasaları bir kez daha sarstı.