Araştırmacılardan 'egzersiz sonrası yoğurt' tavsiyesi

Yeni bir araştırma, fermente süt ürünlerinin egzersiz sonrası toparlanmada önemli rol oynayabileceğini ortaya koyuyor.

Yeni yayımlanan bir araştırmada, egzersiz sonrasında yoğurt tüketen genç erkeklerde, şekerli karbonhidrat bazlı atıştırmalıklar tüketenlere göre iltihaplanma düzeyi daha düşük çıktı.

Saygın bilim dergisi Nutrients’ta yayımlanan araştırmada, 18-25 yaş arasındaki sağlıklı ve aktif 30 genç erkek, yoğurt ve karbonhidratlı puding yiyenler olarak iki gruba ayrıldı.

Her iki grup da 12 hafta boyunca haftada üç kez yoğun egzersiz yaptı. Egzersiz günlerinde ilk grup yağsız yoğurt yerken, diğer grup eşit kaloride şekerli puding tüketti.

Elde edilen sonuçlara göre yoğurt tüketen grupta iltihap seviyeleri düştü.

Araştırmacılar, bağırsak mikrobiyotasını olumlu etkileyen ve antioksidan bileşenler barındıran yoğurdun inflamasyonu azaltmada önemli rol oynadığını vurguladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber