Aren bebeği hastanelik eden cani hakim karşısına çıkıyor
Denizli’de 2 yaşındaki Aren'i darp ederek ağır yaralayan annesinin sevgilisi S.D. yarın (21 Ağustos) hakim karşısına çıkacak. Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yanı sıra bazı sivil toplum örgütleri de müdahil olacak.
Sarayköy ilçesine bağlı Aşağımahalle’de yaşayan ve eşinden bir süre önce boşanan S.B.D., 30 Nisan 2025 tarihinde başı, yüzü, sırtı ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri bulunan 2 yaşındaki oğlu Aren'i Sarayköy Devlet Hastanesi'ne getirdi.
Aldığı darbe nedeniyle sağ gözü tamamen kapanan ve sağ kolunda yara oluşan bebeğin vücudunda oluşan darp izlerinden şüphelenen hastane personellerinin durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine araştırma başlatıldı.
Konuyla ilgili olarak ifadesine başvurulan anne S.B.D., çocuğunu birlikte yaşadığı erkek arkadaşı S.D.'nin darp ettiğini söyledi. Yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturmada Aren bebek koruma altına alınırken, sanık S.D tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Aren bebeğin darp ederek hastanelik eden S.D.'nin yargılanmasına yarın Sarayköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde başlanılacak. İlk duruşmaya anne S.B.D’nin yanı sıra sanık S.D’de tutuklu olarak katılacak.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yanı sıra Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği de duruşmaya müdahil olacak olacak.