Avukatı Mahir Polat'ın tansiyon ölçümlerini paylaştı: Hayati tehlikesi devam ediyor

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, cezaevinde yüksek tansiyon nedeniyle sık sık hastaneye sevk ediliyor ve avukatı Erdem hayati riskinin bulunduğunu belirtiyor. Erdem Polat'ın tansiyon ölçümlerini paylaştı ve "Hayati tehlikesi devam ediyor" dedi.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Genel Sekerter Yardımcısı Mahir Polat'ın avukatı Erkam Erdem yeni bir bilgi paylaştı. Altı stenti olan ve tutuklu olduğu süreçte de anjiyo olan Polat yüksek tansiyon nedeniyle sık sık hastaneye sevk ediliyor.

Son olarak Polat, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki hastanede, sağlık durumunun ceza infaz kurumunda kalmasının elverişli olup olmadığının tespiti için kurul karşısına çıktı.

Kurul, Polat'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini kararlaştırdı. Polat'ın ilerleyen günlerde Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi bekleniyor.

TANSİYONU DÜŞMÜYOR

Avukat Erdem Polat'ın beyin kanaması ve kalp krizi riskine dikkat çekerek adli kontrol talebiyle serbest bırakılmasını istiyor. Erkam bugün Polat'ın tansiyon ölçümlerini paylaştı.

Erkam şunları söyledi:

"Mahir Polat’ın hastaneden ek ilaç tedavisi ile taburcu edildikten hipertansiyonunun devam ettiğini söylemiştim. Burada ölçümlerini paylaşıyorum. Tansiyonunu normal olduğu tek bir ölçüm yok. Birçoğu hastaneye yeniden kaldırılmasını gerektirecek nitelikte.

Durumu abartısız ve eksiksiz bildiriyorum: hayati tehlikesi devam ediyor, cezaevi koşulları sağlığına mütemadiyen zarar veriyor."

Mahir Polat
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber