Bayrampaşa Belediyesi’ne operasyon

Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında, aralarında belediye başkanı Hasan Mutlu'nun da bulunduğu 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde büyük bir operasyon gerçekleşti. Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Hasan Mutlu dahil olmak üzere 45 kişi gözaltına alındı.

Operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor.

Soruşturma, zimmet, irtikap, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçlarını kapsıyor. Toplam 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Özen, Hakan Baş, Lütfi Kadıoğulları, Gündüz Kalkan ve Hukuk İşleri Müdürü Bilgehan Yağcı da yer alıyor.

Ekipler, 72 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Belediye binasında arama ve incelemeler devam ediyor.

BAŞKAN MUTLU: HESABINI VEREMEYECEĞİM İŞİM YOK

Gözaltına alınan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Değerli komşularım, ben bugüne kadar yalnızca Bayrampaşa’ya ve siz kıymetli hemşehrilerimize hizmet ettim. Sizlere layık olabilmek için çıktığımız bu yolda bir an bile geri adım atmayı düşünmedim, düşünmeyeceğim. Başım dik, alnım aktır. Hesabını veremeyeceğim hiçbir işim yoktur.

"Yaşananlar; siyasi operasyonlardan, asılsız iftiralardan ibarettir"

Bugün yaşadığım gözaltı, sadece 30 yılın ardından Bayrampaşa’yı hizmetle buluşturmamızın bir sonucudur. Yaşananlar; siyasi operasyonlardan, asılsız iftiralardan ibarettir. Emin olun ki; siz değerli Bayrampaşalılarla birlikte bu iftiraların da haysiyetsizliklerin de üstesinden geleceğiz. Ben, kendimi yine ve yeniden Bayrampaşa halkının vicdanına ve desteğine emanet ediyorum."

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, Bayrampaşa Belediyesi'nde görevli kamu görevlileri ile bazı kişilere yönelik, zimmet, irtikap, rüşvet vermek, rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak suçları açısından eylemleri bulunduğu delilleri ile birlikte tespit edildiği belirtildi. Ayrıca Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu dahil 48 şüpheli hakkında, bu sabah saatlerinde eşzamanlı olarak yakalama ve gözaltı işlemi yapıldığı açıklandı. Bununla birlikte 72 konut ve iş yeri ile ilgili arama ve el koyma işlemlerinin icrasına ilişkin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat verildiği bilgisi paylaşıldı.

ÖZGÜR ÇELİK'TEN BELEDİYE BİNASINA ZİYARET

Öğle saatlerinde görevden alınan CHP İl Başkanı Özgür Çelik, Bayrampaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. Çelik, partililerin alkışları arasında binaya girdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber